Ege Üniversitesi’nde “Fotoğrafın Ustaları” bir araya geldi

Hüseyin Demirci

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelenekselden Dijitale Uluslararası Medya Araştırmaları Sempozyumu” kapsamında “Fotoğrafın Ustaları” bir araya geldi.

Yrd. Doç. Dr. Alahattin Kanlıoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı panele; Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Naz Önen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Salih Gürbüz, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Özel Sağlamtimur ve Yaşar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sevcan Sönmez konuşmacı olarak katıldı.

Dr. Naz Önen, “Çağdaş Bir Görsel İletişim Aracı Olarak Fotoğraf Kitabı” adlı sunumunda fotoğraf ve fotoğrafın toplumsal kullanım alanlarından bahsetti. Dr. Salih Gürbüz, “Siyasi Lider İmajında Fotoğrafın Rolü” konulu çalışmasında 2017 seçiminde sosyal medya fotoğraflarının göstergebilimsel analizi üzerinden imge ve güç konularına değindi.

“Kültürel Bellek ve Fotoğraf” başlıklı sunumu yapan Doç. Dr. Zuhal Özel Sağlamtimur,  eski fotoğraflar temelinde kültürel bellek ve fotoğraf konusuna değindi. Yaşar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sevcan Sönmez ise “Hafızanın Karanlık Koridorlarında Kaybolmak” konulu çalışmasını katılımcılarla paylaştı Dr. Sevcan, “Sinema sanatı imgeler arası ilişkilere ve imge söz ilişkisine dayanır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir