Doç. Dr. Ataman, “Geleneksel radyo anlayışının dijitale evrildiğini görüyoruz”

Murat Şahin

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelenekselden Dijitale Uluslararası Medya Araştırmaları Sempozyumu” kapsamında “Gelenekselden Dijitale Radyo Yayıncılığı” paneli gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı panele; Radyo Sunucusu ve Öğretim Görevlisi Elif Yılmaz, Radyo Sunucusu Mihalis Kuyucu, Araş. Gör. Ümit Aydoğan ve Doç. Dr. Emine Özlem Ataman konuşmacı olarak katıldı.

“Türkiye Radyoculuğunda Yayıncılık Seçeneği Olarak Tematik Radyolar” konulu sunumu yapan Elif Yılmaz, gelecekte tematik yayıncılığın yaygınlaşacağını söyledi. “Radyo Mecrasının Popüler Basındaki Yeri: Radyo Haftası Dergisi” başlıklı sunumu gerçekleştiren Kuyucu, “Günümüzde radyo içerikleri online medyada faaliyet gösteren haber portallarında yer almaktadır” dedi. Radyoculuğun eskiden dergi ve gazete gibi mecralardan da destek gördüğünü söyleyen Kuyucu, “Geleneksel medyada radyo ile ilgili hiçbir düzenli içerik sunan gazete ve dergi kalmamıştır” diye konuştu.

Yeni nesil yayıncılık ortamı olarak “İnternet Yayıncılığı” üzerine konuşan  Araştırma  Görevlisi Aydoğan, “Gelecekte standart anlayış yok olacak. İnternet yayıncılığı interaktif yapısı ile yaygınlaşacak” dedi. “Radyoda Müzik Seçimi: Müzik Direktörlüğü” konulu sunumu yapan Doç. Dr. Ataman, müziğin yerini irdeleyen çalışmasını sundu. Müziğin, radyoculuğun yayılması için önemli bir etken olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ataman, “Geleneksel radyo anlayışının dijitale evrildiğini görüyoruz. Meslek alan tanımlarının değiştiğini, yeni radyoculuk alanlarının doğduğunu ve daha planlı yürüyen müzik seçimi, yönetimi ve format çeşitliliği gibi hususların meydana geldiğini söylememiz mümkün” dedi. Konuşmacılar ile katılımcılar arasında gerçekleşen soru cevap sonrasında Prof. Dr. Kuruoğlu konuşmacılara tekrar teşekkürlerini sunarak “Katılım Sertifikası” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir