Ege Üniversitesi’nde “9. Bilim Haftası” başladı

Delil Ekin- Seray Açar – Asena Karcıer

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nde “9. Bilim Haftası” başladı. Ege Üniversitesi “9.Bilim Haftası” her yaştan bilim meraklılarını buluşturuyor. “Bilim Haftası” stantlarını ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Geleceğe yapabilecek en büyük yatırım çocukların eğitimine yapılan yatırımdır. Bu konuda ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biriyiz. Üniversitemizin birçok birimi; özellikle bilim, teknoloji ve eğitim ile ilgili birimleri burada uygulamalı etkinlikler ve deneyler gerçekleştirerek çocukların bilimi sevmelerine zemin hazırlıyorlar. Çocuklarımızın bilimle erken tanışmasını istiyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBİLTEM) ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bilim Haftası” büyük ilgi görünüyor. “Bilim Haftası” etkinlikleri kapsamında İzmir’deki birçok okuldan 7-14 yaş grubu öğrenciler Ege Üniversitesi’ni  ziyaret ediyor. İlkokul öğrencileri kurulan stantlarda üniversiteli ağabey ve ablalarıyla deney yapma olanağı buluyor.

EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Otopark Alanı’nda meraklılarına kapılarını açan “Bilim Haftası” stantlarını ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, stantlardaki görevlilerle sohbet ederek, başarılar diledi. Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli bireyler yetiştirmektedir. Geleceğe yapabilecek en büyük yatırım çocukların eğitimine yapılan yatırımdır. Bu konuda ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biriyiz. Üniversitemizin birçok birimi; özellikle bilim, teknoloji ve eğitim ile ilgili birimleri burada uygulamalı etkinlikler ve deneyler gerçekleştirerek çocukların bilimi sevmelerine zemin hazırlıyorlar. Ayrıca ileride edinecekleri meslekler hakkında fikir sahibi olmaları konusunda bilgi alıyorlar. Bugün burada, çocuklarımızın, evrensel ve bilimsel bilgi ile tanışmalarını sağlıyoruz. Özellikle çocuklarımızın bilimle  erken tanışmasını istiyoruz” dedi.

 “Hayal et, düşün, tasarla, sınırları kaldır”

EÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “Ege Üniversitesi 9.Bilim Haftası’nda, Moda  Tasarım Yüksekokulu’nun adını taşıyan çeşitli objeler hazırladık. Çocuklara genel kültür ile ilgili, onların yaratıcılıklarını geliştiren birtakım sorular soruyor ve onlar için hazırladığımız tasarım taslaklarını onlara vererek onların hayal gücünü kullanarak bunları boyamasını istiyoruz. Bebek çalışmaları yaptık ama bunlar emeksiz olmuyor. Burada çocuğun hayal gücünü kullanmasını amaçlıyoruz. Ürün- giyim tasarımının nasıl olacağını onlara göstermeye çalışıyoruz. Bir taraftan minyatür çalışmalar yaptık. Çünkü bunların minyatürünü yapmadan bire birini yapmak mümkün değil. ‘Hayal et, düşün, tasarla, sınırları kaldır’ felsefesini çocuklara aşılamaya çalışıyoruz. Yaptığımız- tasarladığımız şey uygulanabilir olsun istiyoruz. Çünkü sektörde güzel bir söz vardır: ‘En iyi tasarım satan tasarımdır’. Tasarımların ayağının yere basması lazım. Ancak bu şekilde tasarlarken hayal güçlerini kısıtlamamaları lazım. İlk olarak hayal gücünü geniş tutmaları gerekiyor. Daha sonra biz verdiğimiz eğitimle onlara hedefin ne olduğu, bu hedefe nasıl ulaşacaklarını gösteriyoruz” diye konuştu.

Duygu Hacıoğlu, “Ege Üniversitesi “Bilim Haftası”nı 7-14 yaş grubu çocuklara yönelik düzenleniyor. Bilim Şenliğine çocukların ve okulların ilgisi çok yüksek. Ege Bölgesi ve İzmir’den çok fazla katılım alıyoruz. Bu stant gezilerinin yanı sıra randevulu olarak okullar bizlere başvurarak etkinlik kapsamında iki gün boyunca Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi, Botanik Bahçesi Herbaryum Uygulama Araştırma Merkezi, Laboratuvar Hayvanları Uygulama Araştırma Merkezi ve Merkezi Test Analiz Laboratuvarı’nı geziyorlar. Birçok okuldan öğrencilerimiz bu merkezleri yerinde ziyaret ederek bilgiler alabiliyorlar” dedi.

Orada Seçili galeri veya galeri silindi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir