Ege Tıp 78’liler 40. Yıl Buluşması’

170 doktor  40 yıl sonra cübbe giydi, hekimlik yemini etti

“Ege Tıp 78’liler 40. Yıl Buluşması’’

Sinem Dalkılıç-Büşra Irmak- Feride İbraimova

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1978 yılında mezun oldukları halde günün koşulları nedeniyle cübbe giyemeyen ve hekimlik yemini edemeyen 170 doktor, 40 yıl sonra cübbelerine kavuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Ege Tıp 78’liler 40. Yıl Buluşması’’ etkinliği düzenlendi. 1978 yılında mezun olan ve o yıl yaşanan olaylar nedeniyle yapılamayan mezuniyet töreni 40 yıl sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye, köklü bir ülke,  motivasyon kaynaklarımız çok fazla. Atatürk gibi, Fatih Sultan Mehmet gibi, hepsi bizim için birer motivasyon kaynağıdır. Tek çıkış yolumuz var ülkenin zenginleşmesi için Atatürk’ün de söylediği gibi ilim ve fen. Bu bakımdan da öğretim üyelerinin bilgisiyle vatandaşı, ülkeyi, devleti yönlendirmesine ihtiyaç var. Akademik performansta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi şu anda Türkiye birincisi konumundadır. Tıp fakültemiz 40 yılda çok daha iyi noktalara geldi, uluslararası arenada Türkiye’nin gururu oldu. Siz de o zor günlerin sıkıntılarını en derinden yaşayan öğrencilerdiniz. Mezuniyet cübbe    lerinizi bile giyemediniz. Sizleri kutluyorum” dedi.

78’liler 40. Yıl buluşmasını organize eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cemil Bay, “ Bir döneme çalışkanlıkları, dürüstlükleri ve ilerici olmalarıyla damgasını vuran 78’liler olarak güzel günlerin geleceğine inancımız vardı ve bunun için var gücümüzle çalıştık. Atatürk ilkelerine sımsıkı bağlandık. Demokratik ve laik cumhuriyet ilkesine inandık. Şimdi 40 yıl sonra bir 78’li olarak görevini en iyi şekilde yapmış olmanın gururu ve onuru ile bu buluşmada birlikteyiz. Tüm özverimizle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Cübbe giyme töreni sırasında heyecanlı dakikalar yaşayan 40 yıllık doktorlar, öğrencilik günlerine geri döndü. 78 Tıp Fakültesi mezunları buluşmanın sonunda cüppelerini giydiler. Buluşmanın sonunda Ege Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Erdinç önderliğinde yemin töreni gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir