Ege’de “Sadece Başarı mı Yoksa Çok Fonksiyonel Olmak mı?” Semineri

Eda Taşkır

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesinde gerçekleştirilen seminerde konuşan Şebnem Çakır, “Pozitif olun ve ben bunu yapamam demeyin. Kafanıza bu bariyerleri koymayın. İsteyin ve çalışın. Üretmeyi sevin ve oturan insanlardan olmayın. Ürettikçe daha çok haz alacaksınız” dedi.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda “Sadece Başarı mı Yoksa Çok Fonksiyonel Olmak mı ?” adlı seminer gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımının yoğun olduğu seminerde konuşan Ashland Kozmetik-Tarım Kimyasalları MEA Satış Müdürü Şebnem Çakır, mesleğindeki tecrübelerini aktarmanın yanı sıra genç mühendis adaylarına öğütler verdi.

Ege Üniversitesi’nden 1994 yılında bölüm üçüncüsü olarak mezun olduğunu belirten Çakır, “Mesleğimdeki 25 yıl pırıl pırıl ve hiçbir taşa ayağım değmeden geçmedi. Çok mücadele gerekiyor. Yeniliklere, değişikliklere çok açık olmanız gerekiyor. İç motivasyonunuzu kaybetmeden hızlı bir şekilde adapte olmanız gerekiyor. Sadece çalışkan olmak, işini iyi yapmak yeterli değil. Tabii ki çalışkan olacaksınız ama multi-fonksiyonel olmak ve her şeye adapte olmak zorundasınız. Kullandığınız, dataları ve siparişleri girdiğiniz sistemler değişiyor ve onlarla ilintili sistemler geliyor. Eğitimler alınıyor ve hemen kullanmaya başlıyorsunuz. Bu işin teknolojik kısmı. Asıl konu, görev alanının veya görev yerinin değiştirilmesi. Bunlara kendinizi hazırlamanız gerekiyor çünkü günümüz koşulları bunu gerektiriyor” diye konuştu.

Mesleğinde birçok devinim yaşadığını ifade eden Şebnem Çakır, iş süreçlerinden ve iş yaşamında yaşadığı tecrübeleri kendi hayatından örnekler vererek paylaştı. Genç mühendis adaylarına, bir hedef belirlerken kendilerine sınır koymamaları gerektiğini vurgulayan Çakır, “Sizden istediğim, her zaman açık görüşlü olmanız. Pozitif olun ve ben bunu yapamam demeyin. Kafanıza bu bariyerleri koymayın. İsteyin ve çalışın. Hepiniz bu üniversiteden Kimya Mühendisi olarak mezun olacaksınız ama önemli olan kendinize bir şeyler katmak ve fark yaratmak. Eğer yapabiliyorsanız çeşitli kongrelere ve konferanslara katılın. En önemlisi, ilgi alanınızla ilgili kendinize bir hedef belirleyin. Üretmeyi sevin ve oturan insanlardan olmayın. Ürettikçe daha çok haz alacaksınız. Stajlarda para almıyorsunuz ama para önemli değil, önemli olan size kattığı tecrübe ve CV’nize sağladığı katkı. Bunlar size farklı kapılar açacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir