Çevre Dostu Elektrikli Araç Şarjları için Eğitim: Bir ERASMUS+ Projesi

Ege Üniversitesi’nin de paydaşları içerisinde bulunduğu C-Evil projesi ekibi, elektrikli araç şarj cihazlarının kurulumu ve bakımı ile ilgili eğitim materyalleri geliştirecekler.

Ege Üniversitesi’nin de paydaşları içerisinde bulunduğu C-Evil projesi (Chargers of Electric Vehicles in Learning: C-EVIL), ERASMUS+ KA202 Mesleki Eğitim İçin Stratejik Ortaklıklar programında destek almaya hak kazandı. Ege Üniversitesi adına projeyi yöneten Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, “Proje, elektrikli araç şarj cihazlarının kurulumu ve bakımı ile ilgili eğitim materyalleri geliştirmeyi hedeflemektedir” dedi.

Ege Üniversitesi’nin de paydaşları içerisinde bulunduğu C-Evil projesi (Chargers of Electric Vehicles in Learning: C-EVIL), ERASMUS+ KA202 Mesleki Eğitim İçin Stratejik Ortaklıklar programında destek almaya hak kazandı. Romanya yürütücülüğünde İspanya, Hollanda, Slovakya, Macaristan, Yunanistan ve Türkiye’den çeşitli paydaşların yer aldığı bir araştırma takımı tarafından kurgulanan  C-Evil projesinin  sonuçlarıyla elektrikli araç şarj cihazlarının kurulumu ve bakımına yönelik  yeni ve çağı yakalayan öğrenme ortamının oluşturulmasının yanı sıra bu konuda farkındalık yaratılması bekleniliyor.

Ege Üniversitesi adına projeyi yöneten Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, “Proje paydaşları ile birlikte elektrikli araçların şarjlarının teknik unsurları hakkında bir eğitime ihtiyaç olduğu ve bu bağlamda bir çalışma yapabileceğimizi düşündük. Çevre dostu elektrikli araçları ile ilgili teknik bilgilerle ilgili eğitim materyallerinin hazırlanması, elektrikli araçların pazarındaki gelişimi takip etmek için önemlidir” diye konuştu

Mesleki eğitim ve öğretim alanında projeyi Mühendislik ve Eğitim Fakülteleri’nden konularında uzman bir ekip ile birlikte gerçekleştireceklerini belirten Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, “C-EVIL projesiyle, şu anda veya gelecekte elektrikli araçlarla çalışacakların, hızlı bir şekilde değişen endüstrinin talep ettiği tutum, bilgi ve yetkinliklere sahip olmasına katkı sağlamayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Proje ile ilgili önümüzdeki aylarda farkındalık ve eğitim etkinliklerinin yapılmasını planladıklarını ifade eden Doç. Dr Andiç Çakır, “Projede araştırmacı olarak görev yapan Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fırat Sarsar dijital öğrenme materyallerinin tasarımı üzerine çalışırken Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Boztepe öğrenme içeriklerinin hazırlanması konusunda görev almaktadır” dedi.

Ege Üniversitesi’nin ortaklığında gerçekleşen C-Evil’in projesinin  sonuçlarıyla elektrikli araç şarj cihazlarının kurulumu ve bakımına yönelik  yeni ve çağı yakalayan öğrenme ortamının oluşturulmasının yanı sıra bu konuda farkındalık yaratılması bekleniliyor. C-Evil projesi Romanya yürütücülüğünde İspanya, Hollanda, Slovakya, Macaristan, Yunanistan ve Türkiye’den çeşitli paydaşların yer aldığı bir araştırma takımı tarafından kurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir