Ege Üniversitesi’nde “Atatürk, Bilim ve Teknoloji” Konferansı

Menekşe Dilan Menekşe- Sevda Yıldırım-Sümeyra Sert

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi(EÜ) Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda, Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında  “Atatürk Bilim ve Teknoloji” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferansı, Dr. Eren Akçiçek verdi.

Atatürk’ün, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bilim ve teknoloji alanında yaptığı çalışmalardan bahseden Dr. Akçiçek; Millet Mektepleri, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, kadın hakları, laiklik ve üniversite reformu konularında yaptığı yenilikleri katılımcılarla paylaştı.

Dr. Akçiçek, “Cumhuriyeti kuranların eğitimden anladıkları, bağımsız kafalar yetiştirmektir. Bir fikre körü körüne saplanmamış, araştırıp soran ve eleştiren kafalar. O güzel deyişle; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar yetiştirmek” dedi.

Bilimin felsefi bir tutum içinde var olacağını söyleyen Dr. Akçiçek, “Bu tutum; merak eden, hayret eden, soran, araştıran, eleştiren, sistemleştiren, olgulara ve olaylara bütüncül bir tarzda bakan felsefi bir zihni tutumdur. Bilim yolunu açmak ve toplumun üzerindeki dogmatik düşünceleri yok etmek için; soru sormayan toplumdan; soran, sorgulayan, tartışan, araştıran, sentezleyen bir topluma geçmektir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir