Ege Üniversitesi’nden “Uluslararası DEMaT’19 Çalıştayı”

“Deniz Teknolojilerinin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi”

 Müzeyyen Öztürk-Esmer Değirmen

Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi’nde “Deniz Teknolojilerinin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi”  çalıştayının açılışı gerçekleştirildi. EÜ ve Rostock Üniversitesi işbirliği ile EÜ Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu,  EÜ Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Tokaç, Almanya Rostock Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mathias Raschen ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılışında  konuşan  Dekan Prof. Dr. Uğur Sunlu, “Uluslararası ‘DEMaT’19’ toplantısının 14’üncüsüne ev sahipliği yapıyoruz. Şu anda açılışını yaptığımız bu çalıştaydaki temel amaç deniz araçlarındaki teknolojik gelişmeleri yabancı partnerlerimizle tartışmak olacak. Dolayısıyla bu toplantı kapsamında üç gün boyunca uluslararası katılımcılarımızla hem poster sunumu hem de sözlü sunumlar yapılacak. Dünya denizlerinde ve ülkemiz denizlerinde olan gelişimleri Avrupa Birliği ve değişik birçok ülkeden gelen katılımcılarımızla birlikte tartışacağız. Bizim için bu çalıştay, EÜ Su Ürünleri Fakültesi’nin uluslararasılaşması ve EÜ’nün  ‘Araştırma Üniversitesi’ olma politikaları açısından son derece önem taşıyor. Bu sebeple başta Rostock Üniversitesi’ne, Alman partnerlerimize ve katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Çalıştayın başkanlığını yürüten Prof. Dr. Adnan Tokaç ise  “Çalıştayımız deniz teknolojilerinin inovasyonu, yenilikleri ve geliştirilmesi üzerine teknolojik bir çalıştay, platform niteliği taşımaktadır. Bu tarz toplantıların ilki 1993 yılında Almanya’da Rostock Üniversitesi’nde yapılmaya başladı ve ardından iki yılda bir yapılan bienal toplantı halini aldı. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi olarak biz de 14’üncü uluslararası çalıştay toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Sadece balıkçılıkla, su ürünleriyle ilgili alanlarda değil denizle ilgili her türlü sektörel gelişmelerinin yaşandığı alanları kapsayan bir çalıştay oluyor. Toplantımız beş oturumdan oluşuyor ve bu oturumda; balıkçılık ve aquakültür uygulamalarında kullanılan malzemelerin gündelik analiz yöntemleri, denizdeki metot araştırmalarının deneysel tasarımları, balıkçılık ve aquakültür uygulamalarındaki izleme yöntemlerinin kolaylaştırılması ve sensörlerin incelenmesi, denzi teknolojilerinde kullanılan materyallerin üretim teknolojileri üzerindeki etkisi üzerine konuşulacak. Çalıştayımızın son gününde ise dışarıdan gelen hocalarımızla saha çalışması yapacağız, Güzelbahçe’deki balıkçı barınaklarını ve balıkçı gemilerini ziyaret ederek çalıştayımızı noktalayacağız” dedi.

Uluslararası niteliğe sahip olan ve pek çok ülkeden akademisyenlerin katılım gösterdiği çalıştay üç gün boyunca sürecek ve toplam beş oturumda gerçekleşecek.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir