Atatürk Destanı” Egelilerle buluştu

Yağmur Beril Varol – Ege Akarca

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri”  kapsamında “Atatürk Destanı” konferansı gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kültür Salonunda yapılan konferansı, Atatürk Araştırmacısı Ahmet Gürel verdi.

Konuşmasında, Sinan Meydan’ın “Akl-ı Kemal” kitabından anekdotlara yer veren Gürel, ‘Atatürk Fotoğrafları Arşivi’nden görüntüler paylaştı.   Meclisin açılışı, harf devrimi, şapka devrimi, 10. yıl kutlamaları gibi önemli tarihi olayları barındıran 240 fotoğraftan oluşan arşivi ile ilgili bilgiler veren Gürel; fotoğraflarının ana konusunun ‘Cumhuriyet ve Kazanımları’ ile ilgili olduğunu belirtti. Konferansta, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı tarafından seslendirilen  “Atatürk Destanı” belgeseli de gösterildi.

Atatürk Araştırmacısı Gürel,  “3 yaşındayım hayal meyal hatırlıyorum. Babamın omzunda gittiğim Etnografya Müzesi kapısından itibaren Mustafa Kemal’i takip etmeye başlamışım. Bu takibi, Anıtkabir’e kadar götürmüşüm. Bu denli bağlı oluşumdandır ki sergilerimde Atatürk’ün son dönemlerine ait fotoğraflarını kullanmak beni üzüyor” dedi.

Atatürk’ün kadınlara verdiği önem üzerinde duran Gürel, “Atatürk, kadınlardan çok umutluydu. Okumak isteyen bir çocuğu manevi kızı kabul etti. Bu kız Sabiha Gökçen idi. Bu yüzden okuyun gençler, bol bol okuyun. Konuşmalarınızın altını doldurun. Özellikle kızlarımız, siz bir adım önde olun her zaman” dedi.

Konferans sonunda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Soner Akşehirli, Gürel’e katılımından dolayı adına dikilen “Fidan Sertifikası” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir