Bakan Kasapoğlu’ndan Ege Üniversitesi’ne Ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ege Üniversitesi’ni ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu’nu Ege Üniversitesi Rektörlük Binası bahçesinde İzmir Valisi Erol Ayyıldız, EÜ Rektörü Necdet Budak, Rektör Yardımcıları ve senato üyeleri karşıladı. Rektör Budak, “Havaya ilk cemrenin düştüğü özel bir günde ziyaretiyle bizleri mutlu eden Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ziyaret sırasında Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 tarihinde bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi, ders gördüğü sınıfa verildi.

 Bakan Kasapoğlu’nu makamında ağırlayan ve Bakandan üç istekte bulunan Rektör Budak,  Ege Üniversitesi’nde “Olimpik Sporcu Fabrikası” kurulması ve “Uluslararası Doping Kontrol ve Analiz Laboratuvarı” açılmasının yanı sıra Çim Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne alet ve ekipman desteği isteğini iletti.

Rektör Budak’ın isteklerine olumlu yaklaşan Bakan Kasapoğlu, Ege Üniversitesi’nde Yeşil Kampüs uygulamasının önemine dikkat çekti. Rektör Budak, “Yaya Öncelikli Sürdürülebilir Yeşil Kampüs” projesi ile bilgi vererek,  “Kısa bir sürede kampüsümüzde 25bin metrekare alanı çimlendirdik. Bisiklet yolları yaparak UniBike uygulamasını hayata geçirdik. Kampüs içerisindeki araç trafiğini azaltacak uygulamalar yaptık. Sıfır Atıf projesine tam destek vererek gerekli önlemlerin alınmasını sağladık. Artık Ege Üniversitesi’nde güvenli ve huzurlu bir kampüs ortamı var” dedi.

Programın devamında Senato Salonu’nda senato üyeleri ile bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, Ege Üniversitesi’nin bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

“Kültür, Sanat, Spor, Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandı

  Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında “Üniversite Gençlik Merkezi (Genç Ofis) Kültür, Sanat, Spor, Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandı. İmza törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Rektör Yardımcıları, üst yönetim ve akademisyenler katıldı.

Genç Ofis, Ege Üniversitesi ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında; gençlerin, öğrencilerin, üniversite idari ve akademik personelini serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sportif, sanatsal, gönüllülük, eğitsel ve yönetsel çalışmalar ile değerlendirilmesine yönelik karşılıklı ortak anlayış içerisinde işbirliğini teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla kuruluyor.

Protokol töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, “Öncelikle İzmir’de olmak gerçekten güzel. Bugünkü programımızda en önemli önceliğimiz Ege Üniversitesi. Ben aynı zamanda akademisyen yönü olan bir arkadaşınızım. Akademi ve bakanlıklar arasındaki işbirliğini çok önemsiyorum. Rektörümüzü eskiden beri tanıyorum. Kendisinin sportif yönü, sanata olan hassasiyeti ve bilimle entegrasyonu ile örnek bir milletvekilimizdi. Ben de spor ve bilim entegrasyonuna inanıyorum.   Her alanda üniversitelerle işbirliği yapmak istiyoruz. Ben bu vesile ile hem sportif konulardaki yatırımlarımız hem de gençlik ile ilgili yatırımlarımız açısından üniversitelerimizin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz projelerde üniversitelerin paydaşlığı bizle için çok önemli. Bu noktada bugünkü projemiz de Gençlik Merkezi. Gençlerimiz bu merkezlerde sanatsal, sportif, kültürel pek çok faaliyeti gerçekleştiriyorlar. Göreve geldiğimizde, bu merkezilerimizi üniversitemizde açmak istedik. Gençlik Merkezlerimiz, bizim gençlerle olan irtibatımız demektir. Gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri mekanlar demektir. Gençlerimizi kaliteli bir hayata hazırlamak bizim sorumluluğumuz. Biz gençlerimize her zaman güveniyoruz. Bu ülkeyi, bu bayrağı çok daha yukarılara taşıyacaklar. Bakanlık olarak tüm imkanlarımızı gençlerimiz ve üniversitelerimiz için seferber etmeye hazırız.  Toplumumuzda yeteri kadar spor alışkanlığı yok. Bunu yaymak istiyoruz. Bu konuda bize ve üniversitelerimize çok görevler düşüyor.  Bu konu ile ilgili olarak çeşitli projeler geliştirilmesi gerekiyor. Tesislerimizi daha lokal ve butik hale getiriyoruz. Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da temel öğesi ve çekirdeği üniversiteler gibi gençliktir. Dolayısı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile çok daha sıkı işbirliklerine ihtiyacımız var. Bizler de devletimizin, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun üniversite gençlerine şefkatle yaklaşan, işini sahiplenen ve gençlerimizden maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen tavrını örnek almaya çalışıyoruz. Bakanımızın, bakan olur olmaz Spor Toto – Ege Üniversitesi işbirliği protokolü kapsamında destek verdiği 2 milyon TL’lik bütçe ile Üniversitemiz Spor alt yapı tesislerinin onarım çalışmalarını başlattık. Bu anlamda, Sayın Bakanımızın bugüne kadar yapmış olduğu destekler için teşekkür ediyorum. Bugün burada yaptığımız yeni bir protokolle yeni bir projeye imza atmanın gururunu yaşadığımızı belirtmek isterim. Üniversitemize, Bakanlığımızın maddi ve manevi destekleri ile bir gençlik merkezi kazandırıyoruz” dedi.

Genç Ofis’in gerekliliği hakkında konuşan Prof. Dr. Budak, “Genç Ofis projesinin bir amacı da gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve bu yetenekleri üst düzey hâle getirecek imkânları sunmaktır” dedi.

Ege Üniversitesi olarak birçok projeye açık olduklarını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Sizlerle birlikte yeni projeler geliştirmek öncelikli hedeflerimizden biridir. Bu aşamada ilk olarak, olimpik sporcu fabrikası projesine talip olduğumuzu söyleyebilirim. Ege Üniversitesi olarak yaklaşık 150 milli sporcuya sahip bir üniversiteyiz. Spor Bilimleri Fakültesi ve çalışanları milli sporcu yetiştirmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yine Ege Üniversitesi olarak, ülkemizde tek olan doping merkezine adeta bir sigorta işlevi görecek olan ikinci bir doping kontrol ve analiz laboratuvarı projesine talibiz. Bununla ilgili olarak altyapımızı hazırladık. Ayrıca Türkiye’de bir ilk olan Ege Üniversitesi Çim Uygulama ve Araştırma Merkezini açtık.  Ancak alet ve ekipman eksiklerimiz var bu eksiklerimizin karşılanmasını sizlerden talep ediyoruz” diye konuştu.

Fırat Çakıroğlu’nun ismi Ege’de ölümsüzleşti

Görüşmenin ardından Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Bakan Kasapoğlu’na ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a Ege Üniversitesi Ana Kampüsünü gezdirerek, hayata geçirilen “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs” projesi kapsamında gerçekleştirilen rekreasyon ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgi verdi.

20 Şubat 2015 tarihinde bıçaklanarak öldürülen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ders gördüğü sınıfı da ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, Vali Ayyıldız ve Rektör Budak, Çakıroğlu’nun ismini ders gördüğü sınıfa verdi.

Ege Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü ve öğrenci toplulukları ile bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada “En geç bir buçuk yıl içinde 6 bin kişilik yeni yurdumuzun inşaatı başlayacak. En yeni ve modern şekilde hizmete sunacağız. Ege Üniversitesine ve akademi camiasına hayırlı olsun. Sizler bize ailelerinizin emanetisiniz. Yurtlarda sadece barınmak amaçlı değil sizlerin kültürel ve sportif alanda da gelişimlerinize destek olmak ve her türlü ihtiyaçlarınız karşılanması ikinci bir eviniz, yuvanız olunması için çalışıyoruz. Dört yıl önce ebediyete uğurladığımız  Merhum Fırat Çakıroğlu için derslik açtık. Onun adına Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde bir dersliğe adını verdik. Kendisini rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu’nu anarak konuşmasına başlayan Rektör Budak ise “Üniversitemizin öğrencisiyken  menfur bir saldırı sonucunda genç yaşta toprağa verdiğimiz evladımız  Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vefatının dördüncü yılında kendisini rahmetle anıyorum. Fırat’ı ülkesine, bayrağına, manevi değerlerine bağlı bir Türk genci olarak yetiştiren değerli ailesine saygılarımı sunuyor, evladımızın canına kast eden hainleri kınıyor ve lanetliyorum.  Ailesinin, yakınlarının, üniversitemizin ve milletimizin tekrardan başı sağ olsun. Bu vesile ile terörün her türlüsünü Üniversitenin Rektörü olarak kınıyorum. Ayrıca yeni bir yaranın açılmaması için güvenli bir ortamın oluşması için çalışıyorum. Bu mevzuda hepinizim desteğini bekliyorum” dedi. Prof. Dr. Budak, “ Eğitim, bilim, spor, yabancı dil, ülkemizin geleceği olan gençler için çok önemli bir kavram. Biz bu kavramlardan hareketle Ege Üniversitesi yönetimine geldiğimiz günden beri tamamen öğrenci odaklı bir anlayış içerisindeyiz. Öğrencilerimiz Anadolu’nun 81 ilinden geliyorlar. Aileleri bize emanet ediyor. Biz onların huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim almalarını istiyoruz. Biz de bu emanete daha iyi bakmak için sağlıkta öncelikli randevu sistemine öğrencilerimize uyguladık. Biz, öğrencilerimin her birine danışarak ve istekleri doğrultusunda karar alıyoruz. Yeşil kampüs projesinde, bisiklet yollarında ve daha birçok alanda öğrencilerimle ortak karar alıyorum. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz” diye konuştu.

Program sonunda  öğrenci topluluklarının ihtiyaçları olan spor malzemelerini dağıtan Bakan Kasapoğlu, öğrencilerle kafeteryada çay içerek sohbet etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir