Ege Best Topluluğu’ndan “EBEC Mühendislik Yarışması”

Gamze Asav – Deniz Sahil – Mariia Askarova

Ege Üniversitesi Öğrenci Toplulukları, sosyal faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Ege Üniversitesi Ege BEST Topluluğu tarafından “EBEC Mühendislik Yarışması” düzenlenecek. Yarışma, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde 21-22 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. BEST Topluluk Başkanı Oğuzcan Koç ve EBEC Ana Organizatörü Ataberk Kartalmış, hem düzenlenecek yarışma hem de topluluğun amaçları hakkında bilgiler verdiler.

EBEC Mühendislik Yarışması hakkında bilgi veren Ataberk Kartalmış, “Yarışmamız, 21-22 Mart tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenecek. Yarışmamız iki ayaktan oluşuyor. İki gün boyunca sürecek olan yarışmada ilk gün; ‘Takım Tasarımı’, ikinci günde ise ‘Vaka Analizi’ aşamaları gerçekleşecek. Yarışmacılar, Takım Tasarımı gününde konuk takımımızın verdiği bir soruna yönelik bir prototip çıkarıyorlar. Akademisyenlerimizin ya da şirketlerden gelen jüri üyelerimizin değerlendirmesine göre kazanan belirleniyor.  Vaka Analizinde ise spesifik bir konuda yarışmacılara gelen sorunları kıstaslar dahilinde çözmeleri bekleniyor. Bunu jüri üyelerine sunum şeklinde yapıyorlar. Bunun sonucunda kazananlar belirleniyor. Kazananlar, ilk başta Türkiye ayağına daha sonra da Varşova’ya finale gidecekler. Kazanan finalistlerin kariyer açısından çok büyük avantajları oluyor” dedi.

“Farklı kültür ve disiplinlerden bireyleri bir araya getiriyoruz”

BEST Topluluğu hakkında bilgi veren Topluluk Başkanı Oğuzcan Koç, “Topluluğumuzun açılımı ‘Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu’. Topluluğumuz; sürekli olarak büyüyen, gelişen, kâr amacı gütmeyen ve apolitik bir organizasyon. 1989’dan beri Avrupa’nın çeşitli yerlerinde 34 ülke, 97 üniversitede yer almaktayız. Yaklaşık 3 bin 400 üyemiz, 1.7 milyona yakın hitap ettiğimiz bir öğrenci topluluğu bulunmakta. Türkiye’de ise; Ege Üniversitesi, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, ODTÜ ve Süleyman Demirel Üniversitesi olmak üzere 6 seçkin üniversitede yer almaktayız. Topluluk olarak vizyonumuz, farklı kültür ve disiplinlerden insanları bir araya getirerek bu insanların potansiyellerine ulaşmaya katkı sağlamak. Misyonumuz ise öğrencileri; kültürel, sosyal ve kişisel yönden geliştirmek ve onların uluslararası bir zihniyete ulaşmalarını sağlamak. Bunları yaparken de ‘BEST ruhu’ dediğimiz bir ruhumuz var. BEST ruhunun içinde 5 temel değerimiz var. Bunlar; öğrenmek, arkadaşlık, gelişim, eğlence ve esneklik. Esneklik dediğimiz şey bazen anlaşılmıyor aslında. Herhangi bir ülkeye gittiğimizde oraya adapte olabilmek gibi durumları bu esneklikle çözüyoruz” dedi.

Koç, “Vizyonumuz doğrultusunda topluluk olarak bizim sunduğumuz bazı servisler var. Dört mevsim boyunca kurslarımız var. Bu kurslar boyunca eğitim alıyoruz. Bölümünüz eğer kabul ederse bu kursları ders olarak da saydırabiliyorsunuz. Avrupa Birliği ile beraber organik ve iyi bir bağlantıya sahibiz. Bu bağlantı doğrultusunda çeşitli temsilcilerden oluşan sempozyumlar gerçekleştiriyoruz. Onun dışında etkinliklerimiz, fuarlarımız, kariyer günlerimiz ve seminerlerimiz var” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir