Prof. Dr. Haydaroğlu, Ege’de düzenlenen törenle emekli oldu

EÜ’de “22. Ege Onkoloji Günleri – Onkolojide Yeni Tedavi Arayışları Sempozyumu”

Prof. Dr. Haydaroğlu, Ege’de düzenlenen törenle emekli oldu

Fatma Alayıldız- Shabbir Ahmad

Bu yıl 22’ncisi düzenlen Ege Onkoloji Günleri kapsamında Ege Üniversitesi (EÜ) Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu için emeklilik töreni düzenlendi.  Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde düzenlenen törene; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Radyasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Yalman, EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayşe Caner, akademisyenler ve çalışanlar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Bugün birçok mutluluğu ve burukluğu bir arada yaşıyoruz. 22’ncisi düzenlenen ve gelenekselleşmiş bir Ege Onkoloji Günlerimiz var ve değerli hocamızın emeklilik törenini bir arada gerçekleşiyoruz. Fakültemize verdiği desteklerden dolayı fedakârlıklarını hiçbir zaman unutmuyor, Radyoloji Anabilim Dalı ve EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmasına yardımcı olduğu için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizler de Ayfer hocamız gibi genç meslektaşlarımızı desteklemeli ve tıpkı hocamız gibi araştırmalar yapıp çalışmalarımıza öncülük etmeliyiz” dedi.

“Resim konusunda da başarılı bir akademisyen”

Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu Emeklilik Töreni Özel Programında konuşan Prof. Dr. Deniz Yalman, “ Ayfer Hocamızın, her zaman araştırmacı bir kişiliği vardı. Resim konusunda da başarılı olan değerli hocamız 11 kişisel resim sergisi açmıştır. Tıp Fakültesinden mezun olur olmaz Radyoloji Anabilim Dalında eğitim vermiş ve aynı yıl Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Radyasyon Onkolojisini kurmuştur. Hocamız,  EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde de bir süre müdürlük yapmıştır. Kendisine emekleri için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Ayşe Caner  “Ayfer Hocamız, EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yıllarca hizmet vermiştir. Çalışmalarıyla büyük emek sarf etmiştir. Kendisine sevgi ve sağlık dolu bir emeklilik dönemi diliyorum” dedi.

Törende duygularını dile getiren Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu ise, “Başta Sayın Dekanımız olmak üzere bu törende beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Ayşe Caner hocamız da oldukça hırslı ve başarılı bir akademisyen. Hem Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezini hem de Parazitoloji Anabilim Dalını kendisine emanet ediyorum” diye konuştu. Prof. Dr. Haydaroğlu, daha sonra akademik kariyeri boyunca yaptığı çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Tören sonunda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ve Doç. Dr. Ayşe Caner, Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu’na “Teşekkür Plaketi” verdi. Törenin ardından “Onkolojide Yeni Tedavi Arayışları Sempozyumu” alanında uzman hekimlerin katıldığı oturumlarla gün boyu devam etti. Günün sonunda ise sözel bildiriler, e-sözel ve e-poster sunumlar gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir