Ege Tıp’ta yangın tatbikatı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yangın sonrası bina tahliyesi ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

 Tatbikata, Ege Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, dekanlık ve hastane üst yöneticileri, akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı. Sivil Savunma Günü’nde gerçekleştirilen tatbikatın ilk bölümünde sivil savunma amirleri tarafından bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Sivil Savunma Gününde Egelilere yangın sırasında doğru ve zamanında yapılacak uygulamaları hatırlatmak istediklerini ifade eden  Rektör Prof. Dr. Budak, “Sivil Savunma Günü kapsamında hastanemiz bahçesinde yangın tatbikatı düzenledik. Öğrencilerimizle çalışanlarımıza yerinde ve zamanında uygulanan doğru yöntemlerle bina tahliyesi ve ilk yardım konusunda izlenecek yolları hatırlattık. Tatbikata katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Yangına karşı korunmak ucuz”

Yangına karşı korunmanın oldukça ucuz bir yöntem olduğunu belirten Sivil Savunma Amiri Osman Vesek, “Yangına karşı önlem almak sanıldığı kadar pahalı değil, tam tersine ucuz. Yangına karşı önlemler dizisinin mali gideri, yaklaşık olarak yatırım maliyetinin binde biri oranında. Üstelik yangına karşı korunma cihaz ve donanımları yüksek nitelikte ve sağlam olarak üretildikleri için uzun ömürlü ve yıllarca kullanılabilirler”  dedi.

Sivil Savunma Amiri Çağlar Uz ise, “Kurtarıcılar İçin Hasta ve Yaralıları Taşıma Teknikleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.  Her iki sivil savunma uzmanı da araçlarda ve evlerde mutlaka yangın tüpü bulundurmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Tatbikat kapsamında metal tavalar içerisinde mazot ve benzin karışımı yakılarak oluşturulan ateş ve 2 adet lpg mutfak tüpleri ateşlenerek yangın söndürme pratiği yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak da yangın söndürme pratiğine katılarak tatbikata destek verdi.

  

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir