EÜ Diş Hekimliği Fakültesinin duayen hocası Prof. Dr. Sabah emekli oldu

Gülden Metin- Gülce Yorulmaz- Gizem Güney

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve emekli olan Prof. Dr. Ertuğrul Sabah için fakültede tören düzenlendi. Bilimsel çalışmaları ve sosyal farkındalık projeleriyle örnek bir akademisyen olan Prof. Dr. Sabah törende duygusal anlar yaşadı.

Bilimsel çalışmaları, sosyal farkındalık projeleri ve renkli kişiliğiyle tanınan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, düzenlenen törenle emekliliğe uğurlandı. Diş Hekimliği Fakültesi Bilim Sanat Amfisindeki törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Murat Sütpideler, Prof. Dr. Sabah’ın ailesi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Sabah’ın özgeçmiş sunumuyla başlayan törende konuşan Rektör Budak, “Üniversitemizin ve Diş Hekimliği Fakültemizin kuruluşuna, gelişimine, bugünlere gelmesine katkı sağlayan tüm akademik ve idari çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ege Üniversitesinin yetiştirdiği ve daha sonra da üniversitemizde pek çok öğrenci yetiştiren Ertuğrul Hocamız, son derece başarılı ve değerli bir bilim insanıdır. Değerli hocamız, 1988 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk Pedodonti Doçenti olmuş; çalışmalarıyla bilim dalının gelişmesine katkılarda bulunmuştur. Ulusal ve uluslararası toplantılarda sunduğu bildiriler ve bilimsel yayınları ile bilim dünyasında önemli başarılara imza atmıştır. Ayrıca hocamız, bugüne kadar pek çok teze danışmanlık yaparak, Türkiye’nin başarılı diş hekimlerinin yetişmesine katkı sağlamıştır. Hocamız, bilime sunduğu katkıların yanı sıra, oldukça değerli bir projenin mimarlığını üstlenerek, ihtiyaç sahibi insanlara uzanan bir yardım eli olmuştur. Gönüllü diş hekimlerinden oluşturduğu bir ekiple binlerce kilometre yol kat etmiş; yurdun her köşesine ağız ve diş tedavisi imkanını ulaştırmıştır. Değerli hocamıza üniversitemize ve bilim dünyasına katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“GÜZEL YILLAR GEÇTİ”

Törende duygusal anlar yaşayan Prof. Dr. Sabah, “Karşılıklı duygular içindeyiz. Güzel yıllar geçti. İnsanın sevildiğini görmesi güzel ama bu kadar çok olduğunu bilmiyordum. Sizlerle çalışmak benim için hazdı. Hepinizi teker teker kucaklıyorum. Bu bir veda değil. Sizlerle beraber bu ülkede her zaman varım” diye konuştu. Prof. Dr. Sabah’ın çok sayıda kişi üzerinde emeği olduğunu söyleyen Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz, “Ekibiyle beraber 90 bin engelli çocuğa, vatandaşa yüreğinin zenginliğiyle ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmuştur” dedi. İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Murat Sütpideler, yaptığı çalışmalar ve gösterdiği başarılardan dolayı Prof. Dr. Sabah’ın Türk Tabipler Birliği tarafından Nusret Fişek Başarı Ödülüne aday olarak gösterildiği söyledi. Pedodonti Anabilim Dalı Doktora öğrencisi Diş Hekimi Sevgi Arabulan piyano dinletisinin ardından salondakiler Prof. Dr. Sabah ile ilgili anılarını paylaştı. Programda, Rektör Budak, Prof. Dr. Sabah’a teşekkür plaketi takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir