EÜ’de Çocuk Enfeksiyon ve Genetik Servisleri Yenilendi

Ali İhsan Mimtaş

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Çocuk Genetik Hastalıkları servisi yenilenerek törenle hizmete açıldı. Törene; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, bağışçılar Selin Vural ve Tolga Vural ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ‘‘Bağışçı ailemize teşekkür ediyoruz. Servisimizin daha iyi noktalara gelmesi için önemli bir katkıda bulundular. Yenilenen servisimiz ile birlikte çocuklarımıza daha verimli sağlık hizmeti sunulacağına inanıyorum. Servisimizin yenilenmesini sağlayan Vural Ailesine ve tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı ise ‘‘Yenilenen servisimizde çok değerli hizmetlerin verileceğini düşünüyorum. Üniversitemizin görevleri arasında eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti bulunuyor.  Bu görevleri birbirinden ayırmamız mümkün değil. Bu nedenle katkıda bulunan bağışçılarımıza, başhekimliğimize ve rektörlüğümüze huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi.

Servisin hem hastalara hem de eğitim için gelen öğrencilere ve asis  tanlara çok daha iyi koşullarda hizmet vereceğini belirten Çocuk Genetik Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferda Özkınay,  ‘‘Bu iyi koşulların oluşmasında bizlere en büyük katkıyı veren Selin ve Tolga Vural çiftine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Rektörlüğümüz, başhekimliğimiz ve anabilim dalımıza katkıları için çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl ise bağışçıların desteği ile hayata geçen serviste enfeksiyon hastalarının konforu düşünülerek yüzde yüz steril ve tek kişilik odaların da yer aldığını söyledi. Servis, Ahmet Bartu Vural ve Tolga Orkun Vural ikiz kardeşlerin anısına yenilenerek hizmete açıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir