EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’nda “Telden Dile” Müzik Ziyafeti

Tuğçe Karayel- Safiye Cantepe- Hatip Durmuş

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğrenci Etkinlikleri kapsamında “Telden Dile” dinletisi gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Ali Hikmet Gökçen’in danışmanlığında Konservatuar Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen dinletiye ilgi yoğundu.

Etkinlik danışmanı Öğr. Gör. Ali Hikmet Gökçen dinleti öncesinde yaptığı konuşmada, “Etkinliğimiz, Anadolu’nun farklı yörelerinden farklı düzen ve akortlarda bağlama dinletisi ve sözel dinleti olmak üzere kendi öğrencim Serkan Erdoğan tarafından sahnelenecek. Bu etkinlik için çok uğraştık, heyecanla bekliyoruz” dedi.

Dinleyicilerle buluşan Konservatuvar öğrencisi Serkan Erdoğan ise, “Bugün sizlere halk müziğindeki farklı yörelerden bağlamada kullanılan farklı akort ve düzen şekilleriyle çalgısal ve sözlü türkü örnekleri seslendirmeye çalışacağım ”dedi. Serkan Erdoğan dinletide; Sarı Tamburam, Tefenni Zeybeği, Kız Gülbeden, Nazar Eyle, Sarı Kız gibi farklı yörelerin halk türkülerini icra etti.

Etkinlikte, Serkan Erdoğan ve Öğr. Gör. Ali Hikmet Gökçen; Nesimi düzeninde “Canım Kurban Olsun Senin Yoluna” eserini birlikte seslendirerek müzik ziyafeti sundular. Etkinlik, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Salih Sütoğlu’nun programda emeği geçenlere “Teşekkür Belgesi” vermesiyle sona erdi.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir