EÜ’de “Uzaktan Algılama Teknikleri Uydu Görünümlü İşleme Görüntüden Obje Tanımlama” Sertifika Töreni

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) işbirliğinde gerçekleştirilen “Uzaktan Algılama Teknikleri, Uydu Görüntüsü İşleme Aşamaları ve Görüntüden Obje Tanımlama Sertifika Programı” tamamlandı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, Program Koordinatörü EÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Toprak Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Yusuf Kurucu, Albay Emrah Aras, eğiticiler ve eğitimi başarıyla tamamlayan Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subayları katıldı.

Prof. Dr. Nedim Koşum törende “On bir yıldır devam eden bu eğitimde bu yılda sizi aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Bundan önce katılım belgesi alıyorlardı fakat bu dönemden itibaren Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi güvencesiyle eğitimden geçen arkadaşlarımıza sertifika veriyoruz. Sizler bir ilksiniz ki sertifika sahibi eğitimli kişiler olarak devletimize hizmet etme şansı bulacaksınız ” diyerek katılımcılara sertifikalarını verdi.

Program Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Hava Kuvvetlerinin çok bantlı uydu görüntülerini amaçları doğrultusunda kullanma becerilerinin arttırılması, doğal yapıyı oluşturan objelerin çok bantlı yansıma karakteristiklerinin tanıtılması, yapay objelerden ayırdımı konusunda bilgi verilmesi amacıyla başlayan programın başarıyla gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu katılımcılara her zaman desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Arife Karadağ da konuşmasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subaylarına alanlarındaki ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim vermekten gurur duyduklarını ifade ederek eğitmenlere de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Sertifika töreni sonunda Hava Teknik Okulları Komutanlığı adına Albay Emrah Aras gerçekleştirilen eğitimden duydukları memnuniyeti belirterek Dekan Prof. Dr. Nedim Koşum’a teşekkür plaketi verdi. Eğitime katılan subaylar da eğitim sürecinin çok verimli geçtiğini, eğitimden çok memnun kaldıklarını söyleyerek eğiticilere plaket hediye ettiler.

Haber: Tuğba Yiğit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir