EÜ Resim-İş Öğretmenliği “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alacak

İnanç Babacanoğlu -Eylem Batur-Kübra Ceylan

İZMİR-(Ege Ajans)– Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Lisans Programı 2018-2019 eğitim- öğretim yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak. Sınav canlı model ya da obje düzenlemesinden Desen Çalışması ve İmgesel Tasarım Çalışması olmak üzere iki aşamadan oluşacak.  Adaylar 27-28-29 Ağustos 2018 tarihinde özel yetenek sınavına girecek.

Sınava girecek adaylar da 2018 YKS’ye başvuru yapmış olma ve TYT puan türünden en az 200 puan alma şartı aranacak.

Sınavı kazanan adayların ön kayıt tarihleri 13 Ağustos 2018 tarihinde başlayıp, 15 Ağustos 2018 günü saat 17.00’de sona erecek. Adaylar, Özel Yetenek Sınavı ön kayıtlarını, Ege Üniversitesi web sitesi üzerinden online olarak yapacak.

Özel yetenek sınavı sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan aday öğrenciler, kesin kayıtlarını 3-4 Eylül 2018 tarihlerinde yaptıracaklar. Kesin kayıt tarihlerinden sonra boş kontenjan bulunduğu takdirde, yedek listedeki adaylar 7 Eylül 2018 tarihinde kesin kayıt yaptırabilecekler.

Sınava başvuracak adaylar ayrıntılı bilgileri, belgeleri ve kuralları Ege Üniversitesi web sitesinde bulabilecek.