Çalgı Yapmayı Usta Ellerden Öğreniyorlar !

Ege’de “Çalgı Yapımında Kullanılan Kesici Aletleri Bileme Teknikleri” eğitimi verildi

ÇALGI YAPMAYI USTA ELLERDEN ÖĞRENİYORLAR

Bengisu Atalay

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı  tarafından “Çalgı Yapımında Kullanılan Kesici Aletleri Bileme Teknikleri” workshop eğitimi düzenlendi. Eğitimi, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Çalgı Yapımı Bölümü Öğretim Görevlisi Attila Okan verdi.

Bileme teknikleri yanı sıra geçmişten günümüze teknolojinin gelişmesiyle uygulanan tekniklerde meydana gelen değişimler hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Atilla Okan, “ Gelişen teknoloji mesleğimizi olumlu yönde etkiliyor. Önceden kesici aletlerin bilenmesinde girit taşı kullanılıyordu. Uygulanması zor ve uzun zaman alan bu yöntem, gelişen teknoloji ile yerini elmas taşlara bıraktı. Bu sayede daha kısa sürede çok daha etkili sonuç elde ediyoruz. Bu çalışmadan elde edeceğimiz eserleri daha sonra sanatseverlerimizle buluşturacağız” dedi.

 Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Çalgı Yapımı Bölümü Atölyesi’nde iki oturum halinde düzenlenen eğitimin ilk oturumunda, enstrüman yapımında kullanılan el aletleri ve bileme teknikleri hakkında bilgi edinen katılımcılar, ikinci oturumda edindikleri bilgileri uygulama fırsatı buldular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir