EÜ’de “Sempati Alanı” Kişisel Resim Sergisi

Furkan İçen

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü  Öğrencisi Belgin Gürbüz’ün “Sempati Alanı’”  Kişisel Resim Sergisi sanatseverle buluşturdu. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonu’nda açılan sergiye Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esin Pekmez,  Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Öğretim Görevlisi Dr. Emine Halıçınarlı, yazar Namık Kuyumcu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışında konuşan Doç. Dr. Pekmez, ”Belgin, eminim çok zorlu adımlar atmak zorunda kaldı. Sadece hocalarına ve arkadaşlarına değil bu ortamı hazırlayan idari personelimize de çok teşekkür ediyorum. Sizi tebrik ediyorum ve bol sergili bir meslek hayatınız olsun istiyorum ” dedi.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü olarak çok etkileşimli bir sistem yürüttüklerini söyleyen Prof. Dr. Merih Tekin Bender,  “Her öğrenci ile bire bir çalışıyoruz. Her çalışmayı, sanki kendimiz üretiyormuş gibi bakıp eleştirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bir öğretmen 11 kişilik bir sınıfta, 11 ayrı çalışma üretmiş oluyor. Bu anlamda öğrenciler de bir o kadar zorlu bir süreçten geçiyor. Bütün güzel değerlerimizi toparlayıp ve yoğuracak, bunların kıymetini hem kendisine hem gelecek nesillere verecek, sanatla ilgili sözü söyleyecek insanlar yetiştirmemiz lazım ” dedi.

         Sergi hakkında konuşan Gürbüz, ”Öncelikle bu ilk kişisel sergim ve bu heyecanı benimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sergimde genel anlamda kadın, toplum ve kadın psikolojisini ele aldım. Toplumun kadında oluşturduğu etkiyi sizlere yansıtmaya çalıştım ” diye konuştu.

         Sanatseverlerin büyük beğenisini toplayan sergi, 22 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir