EÜ’den “Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları”

 Hülya Ceylan-Tutku Arslan-Gizem Köse-Bahadır Düzel

İZMİR(Ege Ajans) Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı tarafından gerçekleştirilecek olan “Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları” 8 Temmuz – 9 Ağustos arasında gerçekleşecek.

Konservatuvar sınavlarına hazırlanan öğrencilerden, müziğe gönül vermiş müzikseverlere kadar geniş bir kitleye hitap edecek olan Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları, bu yıl da öğrencilerini bekliyor. İşitsel, Makamsal Algı, Ritim Algısı ve Eser Dinleme gibi birçok alanda eğitimlerin verileceği kurs, kapılarını 8 Temmuz’da açacak. 9 Ağustos tarihinde sona erecek olan kursun 5-9 Ağustos tarihleri arasındaki bölümü Uygulamalı Atölye derslerine ayrıldı.  Kayıtları kontenjanla sınırlı olan kursun eğitmen kadrosunda ise Öğr. Gör. Erhan Onat, Öğr. Gör. Erdal Güral, Öğr. Gör. Hasan Ali Dağlı, Arş. Gör. Onurcan Kaya ve Arş. Gör. İdris Ersan Küçük, Öğr. Gör. Ejder Pamukçu ve Öğr. Gör. Atakan Deligöz yer alacak.

“Kurslar herkese açık”

Bu tür kursların konservatuvar çatısı altında uzun yıllardır devam ettiğini ifade eden Ege Üniversitesi Devlet Türk Musiki Konservatuvarı Sekreter Vekili Tarık Tuna, bu kursların konservatuvar tarafından kurumsallaştırıldığını ifade etti. Tuna, “Konservatuvara ilgi duyan herkes bu kurslara gelme gereği duyuyor. Çünkü hem buranın havasını almak istiyorlar, hem de üzerlerindeki heyecanı atıyorlar” diye konuştu. Kurslardaki eğitimin kalitesini yüksek tutmak için sınıfların 20 kişiyi aşmamasına özen gösterdiklerini dile getiren Tuna, müzik alanında birebir eğitimin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda gerçekleşecek olan kurs, müzikle ilgilenenleri bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir