TUS’ta yüksek puan alan hekimler Ege Tıp’ı tercih etti

İlk 20’nin 4’ü Egeli oldu

TUS’ta yüksek puan alan hekimler Ege Tıp’ı tercih etti

 Tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimine yönelik  branş seçme sınavı  olan  Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS-2020)  1. Dönem yerleştirme sonuçlarına göre en yüksek puanla hekim alan ilk 20 dal içerisinde Ege Üniversitesinden 4 dal yer aldı. Sonuçlara göre Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin; Radyasyon Onkolojisi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Deri ve Zührevi Hastalıklar ile Radyoloji anabilim dalları en yüksek puanla hekim alan ilk 20 dal içerisinde yer aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tıp fakültesini bitirerek bir branşta uzmanlaşmak isteyen genç hekimlerimiz, TUS sınavına girerek başarılı olmaları halinde hem uzmanlaşacağı alanı hem de branş eğitimini alacağı yükseköğretim kurumunu tercih etme olanağı buluyor. Bu seneki sınav sonucunda da en yüksek puanla hekim alan ilk 20 dal içerisinde 4’ü Ege Üniversitesinde yer alıyor. Üniversitemizi tercih ederek bizleri gururlandıran genç hekimlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“EÜ Tıp, ülkemizin en saygın eğitim ve sağlık kurumlarından birisi”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin ülkemizin en saygın eğitim ve sağlık kurumlarından birisi olduğunu ifade eden Rektör Budak,  “ Ulusal ve uluslar arası arenada akademik performans bakımından ciddi bir başarı yakalayan üniversitemiz, her geçen gün başarı ivmesini yükseltiyor. Üniversitemizin gösterdiği bu başarılar akademik kariyer yapmak isteyen gençlerinde dikkatini çekiyor. Ülkemiz yükseköğretim kurumları arasında eğitim kalitesi ve araştırma kapasitemizle önde gelen üniversitelerden birisiyiz.  Türkiye’den 207 üniversite arasından sadece 54’ünün başvurabildiği Yükseköğretim Kalite Kurulu 2020 yılı Kurumsal Akreditasyon Programına dahil edilen 11 yükseköğretim kurumundan birisi olan Üniversitemiz, THE ‘Üniversite Etki Sıralaması’nda ‘Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam’ kategorisinde 620 üniversite arasında Türkiye’de 2’nci olurken dünyada ilk yer alarak büyük bir başarıya imza attı” diye konuştu.

EÜ Tıp Fakültesinin, Tıp Eğitimleri Programı Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından 2023 yılına kadar 2’nci defa akredite olarak tıp eğitimi kalitesini de tescillediğini ifade eden Rektör Budak, “Tıp Fakültemiz; nitelikli akademik kadrosu, modern cihazları, zengin dijital ve basılı yayın içeriğine sahip kütüphanesi, spor ve sosyal tesisleri,    güçlendirilen ve yenilen alt yapısı,  rekreasyon ve peyzaj düzenlemeleri, çim alanları, yürüyüş yolları ile örnek sağlık komplekslerinden birisi haline geldi. Üniversite memnuniyet anketlerinde çalışanlar ve öğrenciler tarafından geçer not aldı. Diğer fakültelerimizin yanı sıra Tıp Fakültemiz de hem lisans düzeyinde hem de lisansüstü düzeyde yüksek puanlı adayların ilk tercih ettikleri fakülteler arasında yer almaya başladı. Türkiye’de en çok klinik araştırma yapılan dev bir sağlık kuruluşu olan fakültemiz,  son yıllarda gerçekleştirdiği akademik ve bilimsel çalışmalarla adına tıp dünyasına daha sık duyurmaya başladı. Hizmet kalitesini de tescilleyen Tıp Fakültesi Hastanesi,  Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede A Plus Hastane oldu. Bugüne kadar  COVID-19 salgı ile mücadelede bölgede önemli misyon üstlendi, üstlenmeye devam ediyor. Fakültemiz, bir yandan ülkemizin ihtiyacı olan genç hekimlerimizi yetiştirirken diğer yandan da her gün binlerce vatandaşımıza sağlık hizmeti veriyor” dedi.

“Stratejik hedeflerimize çok yakınız”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Son yıllarda Tıp Fakültemize yönelik yaptığımız yatırımların, harcadığımız mesailerin neticesinde yakaladığımız başarı, merkezi yerleştirme sınav sonuçlarına da yansımasından mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Ülkemizin genç hekimleri tarafından da tercih edilmemiz sağlık eğitiminde de kaliteli ve başarılı olduğumuzun bir sonucu. Ayrıca, araştırma üniversitesi olma ve dünyada ilk 300 yükseköğretim kurumu arasında yer alma stratejik hedeflerimize çok yakın olduğumuzu da gösteriyor. Tıp Fakültemizin hem eğitim hem de sağlık hizmetleri bakımından daha verimli bir hale gelmesi için hocalarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tıp Fakültemizin sunduğu sağlık hizmetleriyle, donanımlı ve yetkin akademik kadrosuyla dünyada referans gösterilen akademik sağlık kurumlarından birisi olması için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Üniversitemizi tercih ederek bizleri gururlandıran genç hekimlerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir