Prof. Dr. Budak “Araştırma üniversitesi hedefinize bir adım daha yaklaştık”
Ege Üniversitesi’nde 600 katılımcı “Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası”nda bir ilke daha imza attı
Prof. Dr. Budak “Araştırma üniversitesi hedefinize bir adım daha yaklaştık”
Ege Üniversitesi’nin interaktif, stratejik ve vizyoner yol haritasını çıkarmak amacıyla sağlık alanında multidisipliner olarak yaptığı “Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası” farklı disiplinlerden yaklaşık 600’e yakın akademisyen, sağlık sektörü çalışanı ve bürokratın katılımı ile gerçekleştirildi.
EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde, öğretim elemanları ve paydaş katılımcılar Şura’da “Sağlığın Geleceği ve Değişim Gündemi ve Üniversite Araçları” ve “ İyi Yaşamın Merkezi İzmir, Sağlıklı Yaşamın Öncüsü Ege Üniversitesi” ana başlıklarında gün boyunca beyin fırtınası yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, şuraya katılarak sağlıklı yaşamın geleceği konusunda görüşlerini ifade etti.
Ülkemizin en köklü üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin sağlık politikalarına katkıda bulunma, Ege Üniversitesi’nin sağlık alanında dünyanın en iyileri arasında yer alması hedefi ile “Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası” yapıldı. EÜ Hastane Kampüsü 50. Yıl Spor Salonu’nda yapılan şurada sağlık alanı özelinde, disiplinlerarası çalışmalar yürüten öğretim elemanlarını ve dış paydaşların temsilcilerini bir araya getirdi.
Sağlık alanındaki değişim gündemine odaklanmayı ve Ege Üniversitesi’ni sağlığın geliştirilmesi konusunda bir cazibe merkezi haline getirmek için ortak anlayış geliştirmeyi hedefleyen etkinlikte 600 katılımcı sürece dahil edildi. Ege Üniversitesi Sağlık Şurası’nda ayrıca, sağlıklı yaşamın geleceği adına ulusal düzeyde stratejik bir çerçevenin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla, bunu desteklemeye yönelik kantitatif ve kalitatif bilgiler derlendi.
“DEVLETİMİZİN ÜST MAKAMLARIYLA TEK YÜREK OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDUK”
Şurayı değerlendiren Rektör Budak, “Güçlü bir sağlık altyapısına ve nitelikli bilim insanı potansiyeline sahip olan Üniversitemizde son iki yılda uygulamaya koyduğumuz projelerle sağlık turizmi ve tematik alanı ile sağlık konseptine yönelik önemli bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdik. Bu potansiyelimizi ülkemizin gelişimine daha fazla ortaya koymak ve görünür kılmak için Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası’nı düzenledik. Türkiye’nin sağlık politikalarına katkıda bulunma, Üniversitemizi sağlık alanında dünyanın en iyileri arasında yer alması hedefi ile Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası’nı yoğun bir katılım ve heyecanlarla gerçekleştirdik. Şuramız, sağlık alanı özelinde, disiplinlerarası çalışmalar yürüten öğretim elemanlarını ve dış paydaşların temsilcilerini bir araya getirdi. Bu şuradan elde edeceğimiz sonuçlarla üniversitemizin sağlık alanındaki değişim gündemine daha fazla odaklanacağız. Üniversitemizi sağlığın geliştirilmesi konusunda bir cazibe merkezi haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca sağlık alanında stratejik bir çerçeve belirleyip daha vizyoner bir yol haritası ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Araştırma üniversitesi olma hedefimize bir adım daha yaklaştığımız ifade etmek isterim. Tüm akademisyenlerimizle, devletimizin üst makamları ile el ele tek yürek olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Şuradan aldığımız ışıkla üniversitemiz için İzmir ve ülkemiz için daha çok çalışacağız” dedi.
SONUÇLAR CUMHURBAŞKANLIĞI’NA SUNULACAK
Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Hemşirelik, Ziraat, Fen, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Eğitim, Spor Bilimleri, Çeşme Turizm fakülteleri ile Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, EBİLTEM, ARGEFAR gibi üniversite birimlerinin yanı sıra sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar, üniversite dışından sağlık ile çalışma yapan akademisyenler, sivil toplum kuruluşlar ve paydaşlar katıldı. Şuradan elde edilen sonuçlarla hazırlanacak ayrıntılı rapor Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kuruluna sunulacak.
Şura, interaktif bir katılım yöntemi ile gerçekleştirildi. Etkinlikte 60 yuvarlak masada 600 katılımcı eş zamanlı işleyen çalışma grupları halinde gündemindeki konuları hep birlikte değerlendirip fikirlerini dile getirdi.