Ege Üniversitesi bilimsel birikimini bölgeyle paylaşıyor

Uşak OSB’deki firmalar Ege’nin laboratuvar alt yapısını kullanacak

Ege Üniversitesi bilimsel birikimini bölgeyle paylaşıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) ile Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, OSB’deki firmalar, EÜ’nün laboratuvar alt yapısını kullanabilecek. Dünyadaki ekonomik rekabet ortamında Türk firmaların ayakta kalabilmesi ve öne geçebilmesi anlamında protokolün önem taşıdığını söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilgi birikimimizi paylaşıyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi ile Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) arasındaki işbirliği protokolü EÜ Rektörlüğünde imzalandı. İmza törenine, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Uşak Deri (Karma) OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, rektör yardımcıları, akademisyen ve UKOSB yetkilileri katıldı. Dünyadaki ekonomik rekabet ortamında Türk firmaların ayakta kalabilmesi ve öne geçebilmesi anlamında protokolün önem taşıdığını söyleyen Rektör Budak, “Ekonomik rekabette ayakta kalabilmek ve öne geçebilmek için üniversite sanayi işbirliği büyük önem taşıyor. Güçlü akademik kadromuz ülkemiz ve bölgemiz için önemli. İşbirliğimizi geliştirerek farklı alanlara yönelik işbirlikleri yapacağımıza inanıyorum. Hem Uşak’ın hem de Türk deri sektörünün uluslararası rekabet gücüne önemli katkılar sağlayacağız. Uşak organize Sanayi Bölgesindeki firmalar, Ar-Ge ve inovasyon tecrübelerini ve kapasitelerini artırmak, üretim süreçlerinin ve ürünlerinin kalite kontrollerini yaptırmak amacıyla Deri Mühendisliği Bölümümüzdeki bilgi birikimi ve teknolojik, laboratuvar altyapısını kullanarak üniversite- sanayi işbirliğine katkıda bulanacak. Bu anlamlı işbirliğinin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Protokolün üniversitemize, sanayi bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

“YAPTIĞIMIZ PROTOKOL ÇOK DEĞERLİ”

EÜ ile yaptıkları protokolün önemine değinen Başkan Karahallı, “40 yılı aşkın bilgi birikiminin desteğini almak adına yaptığımız protokol bizim için çok değerli. Hocalarımızın büyük desteklerinin olacağını düşünüyorum. Şu an deri sektörünün hem üretim aşamasında karşılaştığı zorluklar hem pazarlama hem de üretim noktasında oluşan atıkların değerlendirilmesi konusunda hocalarımızın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Misafirperverliğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Üniversite sanayi işbirliğinin etkin bir şekilde gerçekleşmesi gerekiyor. Sanayici üretirken bir takım zorlukların içinde. Daha farklı bir pozisyona giremiyor. Bu sorunları paylaşırsak ve karşılıklı olarak bu yükü üstlenirsek iki koldan daha etkin çözüme ulaşırız diye düşünüyorum. Güzel bir başlangıç yaptık ve bunun devamının da geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir