Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı mezuniyeti göz kamaştırdı

Belgin Demirtuğ, Buse Uçurum, Şeyma Coşartekin

İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yeni mezunların heyecanlı anlar yaşadığı törende öğrenci aileleri ile konservatuvar akademik ve idari personeli, genç mezunları yalnız bırakmadı.

29 . Dönem mezunlarının meslek yaşamına uğurlandığı törene Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Muharrem Hakan Cevher, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. TörenGazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün, bir eğitim – öğretim yılını daha geride bırakmanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kurulduğu yıldan bu yana 2459 mezun veren Konservatuvarımızdan bu yıl mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sanattan spora, tıptan sanayiye, edebiyattan ziraate birçok alanda önemli başarılara imza attığımız çok verimli bir yılı geride bıraktık.  Konservatuvarın farkı insanın ruhuna hitap etmesi. Öğrencilerimiz için yeni bir dönem başlıyor. Hayatın yeni bir sayfası, Aşık Veysel’in dediği gibi menzile kadar çalışmaya devam. İnsanın hayatında iki önemli karar oluyor. Birisi iş diğeri eş kararı. Bu kararlarda acele etmemek lazım. Mesleki anlamda lisansın üzerine eğitiminize devam edin” dedi. Konservatuvar öğrencilerine, çok güzel bir alanda olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Sanat ülkenin, toplumun, dünyanın ve insanın ihtiyaç duyduğu bir şey” dedi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Muharrem Hakan Cevher, “Miktarı ne olursa olsun, kazancınız mutlaka hakkedilmiş olsun. Alın teriniz olsun. Asla kolay kazanca tenezzül etmeyin. Mesleğinizi icra ederken sanatçı olduğunuzu unutmayın. Sanatınızı mutlak sessizlik eşliğinde icra etmeye dikkat edin ve çatal kaşık seslerine hizmet etmeyin” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvar dönem birincisi Ceren Gözde Pehlivan plaketini ve diplomasını Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan’ın elinden aldı. Tören, konservatuvar öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisinin ardından öğrencilerin keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir