EÜ sporun her alanında iddialı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle yeniden yapılanan; futbol, rugby, tenis,  basketbol, voleybol, yüzme gibi birçok alanda faaliyet gösteren Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, sağladığı olanaklar ile hızla büyümeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi ailesi olarak en iyisi olana kadar mücadele edeceklerini belirten EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Timuçin Gençer, “Basketbol branşında geçen sene Rektör hocamızın destekleri sayesinde yeni bir takım kurduk. Amacımız tamamı EÜ öğrencilerinden oluşan bir takımla mücadele etmek. Geçen senelerde amatör düzeyde olduğumuz için kendi sahamızda oynayamıyorduk. Bizim için belirlenen tesislerde oynuyorduk. Başarılı olup büyük erkekler liginde ilk ikiye kalarak bölgeselliğe katılma hakkı elde ettik ve bölgesel ligde Ege Bölgesini temsil ettik. Grubu lider olarak bitirdik. Daha sonra Türkiye Şampiyonası finallerine gittik, orada final oynayarak Türkiye Basketbol ikinci ligine yükseldik. EÜ olarak bu sene kendi kampüsümüzde Türkiye Basketbol ikinci liginde mücadelemizi sürdürüyoruz ve iyi gidiyoruz. En iyisi olana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye belirtti.

“REKTÖRÜMÜZ ÇOK BÜYÜK DESTEK VERİYOR”

EÜ Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Halil Öztürk ise “Eğitimlerimizi kendi bünyemizde olan tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. Spor Bilimleri Fakültesinden hocalarımızın koordinasyonunda eğitimler veriyoruz. Biz, 6-14 yaş grubu olarak faaliyetlerimize başladık ve diğer yaş gruplarından da kayıtlar almaya, dersler vermeye devam ediyoruz. Rektörümüz çok büyük destek veriyor. Tesislerimiz mükemmel seviyede. Rektör hocamız geldikten sonra futbol takımımızı kurduk. İkinci amatör kümeye katıldık ve şampiyon olduk. Bu sene birinci amatör kümede oynuyoruz, kısmet olursa süper amatör kümeye çıkacağız. Basketbol takımımız ise geçen sene bölgesel ligde oynadı ve orada şampiyon oldu. Şu an Türkiye Basketbol Federasyonu ikinci liginde müsabakalara katılıyoruz. Hedefimiz birinci lige çıkmak. Kulübümüzün en büyük ilgi duyulan alanı olan yüzme dalında 360 sporcumuz var. Burada büyük başarıları olan milli yüzücülerimiz var. Yüzme haricinde sualtı ragbisi dalında 110 sporcumuz var. Sualtı ragbisinde A takımımız şampiyonlar liginde yer alıyor.

Tenis, jimnastik ve voleybol gibi birçok alanı bünyesinde bulunduran kulübümüzün yönetim kadrosunda kulüp başkanı olarak Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Timuçin Gençer, EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Akşit, EÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Mert, Burhan Bayhan ve Özgür Osmanoğlu ve ben Halil Öztürk yer almaktayız. Bizimle beraber çalışan birçok antrenör ve elamanımız var” dedi.

 “ÖRNEK ÜNİVERSİTEYİZ”

Kulüp Müdürü Öztürk, “Kampüsümüzün bünyesinde bulunan tesis olanakları bizler için büyük bir avantaj. Üniversitemizdeki tüm öğrencilerimiz burada bulunan tüm imkanlardan yararlanabiliyor. Her alanda sağlığa ve hijyene önem veriyoruz. Üyelerimizden sağlık raporu istiyoruz ve mantar taramalarından geçiriliyorlar. Boneler konusunda hassasız ve haftalık su tahlilleri alınıyor, sonuçlara göre önlemlerimizi alıyoruz. Türkiye’de bu işi yapan örnek üniversitelerden biriyiz. Ne yazık ki günümüzde hala bu olanaklara sahip olamayan üniversiteler var. Bizler bu konuda çok şanslıyız. Tesislerimiz çok güzel ve hepsi bakımlı. Rektör hocamız sporu çok seviyor, gençleri yalnız bırakmıyor, her maçımıza geliyor ve sporun her alanında bizleri destekliyor. Kulübümüz hepimize ait bir yer. Ege Üniversitesi ailesinde bulunan herkesin bu imkanları kullanmasını isteriz. Üniversite olarak her branşta varız. İmkanlarımız dahilinde kulübümüze gelen herkese destek oluyoruz. EÜ öğrencilerine, öğretim görevlilerine ve çalışanlarımıza kulübümüzde her türlü imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

“OLANAKLARIMIZ ARTTI”

EÜ Gençlik ve Spor Kulübü Tesis Yöneticisi Nejlet Uzun ise  “Her şey öğrencilerimiz için, onların yararına ne varsa hepsini yapmaya çalışıyoruz. Olanaklarımız arttı. Temizlik ve hijyene çok önem veriyoruz. Fakülte maçlarımız, öğrencilerimizin maçları ve personel maçlarımız oluyor. Kulübümüzün üyeleri Ege Üniversitesi 20 Mayıs Spor Tesislerini de kullanabiliyorlar” dedi.

Haber: Gamze Asav-Ayşe Kartal-Çağrı Timurcan-Ozan Toktop-Kardelen Bektaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir