EÜ Eğitim Fakültesinde Öğretmenler Günü Programı

Prof. Dr. Demirel “Eğitim Fakülteleri mükemmeliyet merkezi olmalı”

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında “21. Yüzyılda Öğretmenlik Mesleği” konulu etkinlik yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa, EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Doğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşmacı olarak Prof. Dr. Özcan Demirel yer aldı.

Programın açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “Herkesin öğretmenler gününü kutluyorum. Atatürk, uygarlık yolunda aşılması gereken en büyük engelin cehalet olduğunu vurgulamıştır. Nitekim 1925 yılında öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmasında, ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder’ sözleriyle milli eğitim alanındaki hedeflerini açık bir şekilde ifade etmektedir. Değerli öğretmen adayı öğrencilerimiz, öğrenmek ve öğretmek bu dünya var oldukça önemini koruyacak ve öğretmenlik kutsal bir sanat olmayı daima sürdürecektir.” dedi.

“Her çocuğu nitelikli öğretmenler yetiştirmeli”

Prof. Dr. Demirel,  programda yaptığı konuşmada 21. yüzyılda öğretmen yetiştirme modeli ve öğretmenlik mesleği hakkında bilgi vererek, “Öğretmenlik, 21. yüzyıl mesleğidir. Öğretmenlere alan, meslek ve genel kültür bilgisi ile mesleki yeterlilik kazandırılmalıdır. Bilgi toplumuna öğretmen yetiştirmek için Eğitim Fakülteleri mükemmeliyet merkezi konumuna getirilmelidir. Her çocuğu nitelikli öğretmenler yetiştirmelidir” diye konuştu.

Bilgi toplumuna öğretmen yetiştirmek için yapılması gerekenlerden bahseden Prof. Dr. Demirel,  “Program standartları Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun olmalı, öğretmenlik uygulamaları, staj bir öğretim yılı okul ortamında yapılmalı. Öğretmenler, öğrenmeyi kolaylaştırmada öğrenme lideri olmalıdır. Öğretmenlik mesleğine olumlu tutum geliştirmelidir. Mesleğe adanmış olmalıdır. Geleceğin meslek dallarına göre genç kuşakları eğitmeli ve dijital çağa uyumlu öğrenciler yetiştirmelidir” dedi.

Prof. Dr. Demirel, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasını sonlandırdı. Müzik dinletisinin de yapıldığı programın sonunda Prof. Dr. Yılmaz, katılımında dolayı Prof. Dr. Demirel’e teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

  

Haber:  Berdan Dinçer-Toprak Çelik- Alperen Desti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir