Azerbaycanlı öğretmenler EÜ’de “Tarım Eğitimi” kursunu tamamladılar

EÜ’den  “Azerbaycanlı Kursiyerlere Sertifika Töreni”

Menduha Meryem Ceylan-Kerem Kaba

Ege Üniversitesi tarafından verilen hayvancılık, ziraat ve arıcılık programlarını kapsayan  “Tarım Eğitimi” kursunu başarı ile tamamlayan Azerbaycanlı öğretmenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Millî Eğitim Bakanlığı, Azerbaycan Millî Eğitim Bakanlığı ve Ege Üniversitesi (EÜ)  işbirliğiyle; EÜ Sürekli Eğitim Merkezi(EGESEM), EÜ Ziraat Fakültesi ve Ödemiş Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından ortak düzenlen “Tarım Eğitimi” kursunda; hayvancılık, ziraat ve arıcılık programlarını başarıyla tamamlayan Azerbaycanlı kursiyerler içi sertifika töreni düzenlendi.

EÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda; Millî Eğitim Bakanlığı, Azerbaycan Millî Eğitim Bakanlığı ve Ege Üniversitesi işbirliği protokolüyle düzenlenen “Tarım Eğitimi” kursunu tamamlayan Azerbaycanlı kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. EGESEM, EÜ Ziraat Fakültesi ve Ödemiş MYO tarafından ortak düzenlen kursta; hayvancılık, ziraat ve arıcılık programları eğitimi verildi. Sertifika törenine; EÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Banu Yücel ve Prof. Dr. Eftal Düzyaman, Ödemiş MYO Müdürü Prof. Dr. Şafak Ceylan, EGESEM Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, Azerbaycan Eğitim Bakanlığı Meslek Liseleri Genel Müdür Yardımcısı Amil Alili, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Azerbaycanlı kursiyerler katıldı.

“Azerbaycan ve Türkiye işbirliği çok önemli”

Sertifika töreni açılışında bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından işbirliği ile ilgili konuşan Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, “Burada tarım eğitimi kapsamında Azerbaycanlı öğretmenlerimize verdiğimiz 3 programlı eğitimin sertifika törenini gerçekleştiriyoruz. Dost ve kardeş Azerbaycan’dan gelen bu talep doğrultusunda tarım eğitimini değerli hocalarımızla gerçekleştirmiş olduk. Dekanlık adına gerçekleştirmiş oldukları çok büyük emek, alaka ve özveri nedeni ile kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsi zamanlarından ve derslerinden feda ederek bu eğitimi gerçekleştirdiler. Azerbaycan’ın bizimle işbirliğini seçmesi tesadüf değil. Türkiye’nin en iyi, dünyanın da sayılı ziraat fakültelerinden birisiyiz. Biz onlarla birlikte olmaktan, vakit geçirmekten ve ders vermekten çok mutlu olduk ve keyif aldık. İşbirliğimizi artırarak farklı alanlarda da sürdürmek isteriz” diye konuştu.

EGESEM Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, “Ege Üniversitesi onaylı Sertifika Eğitimlerinin tek adresi olan EGESEM olarak Üniversitemiz Fakültelerinin değerli alanlarının uzmanı öğretim üyelerinin eğitmenliğinde gerek ulusal gerekse uluslararası platformda sertifika eğitimlerini düzenlemeye devam edecektir “dedi. Ardından da ” Bu vesile ile bu programda konu olan “Azerbaycanlı öğretmenlere yönelik tarım eğitim sertifika programımıza emeği gecen tüm Ege Üniversitesi öğretim üyelerimize şükranlarımızı sunarız. Kardeş ülke Azerbaycanlı katılımcılarımızı da kutlar başarılarının devamını dileriz” diye konuştu.

“Türkiye’den çok büyük destekler alıyoruz”

Azerbaycan Eğitim Bakanlığı Meslek Liseleri Genel Müdür Yardımcısı Amil Alili ise; “Kardeş ülkemiz olan Türkiye’de bütün Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne, rektörlüğüne ve hocalarıma selamlarımı iletiyorum. Azerbaycan adına burada bulunmaktan çok gurur duyuyorum. Ben inanıyorum ki bizim hocalarımızın Azerbaycan’a dönünce kendi öğrencilerine çok büyük katkı sunacaklar. Hepinizin bildiği üzere Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Azerbaycan ekonomisinde tarım ve hayvancılık adına yeni ve iyi günler başlamıştır. Kardeş ülkemiz, Türkiye’mizin desteği ve yol göstericiliği ile eğitim alan öğretmenlerimizin öğrencilerimize katkıları önemli olacaktır. Türkiye’den çok büyük destekler alıyoruz. Biz de Azerbaycan olarak her yerde Türkiye’yi bir kardeş olarak görüyor ve destekliyoruz” dedi.

Azerbaycan’dan öğretmen olarak ülkemize gelerek “Tarım Eğitimi” kursunda, hayvancılık, ziraat ve arıcılık programlarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir