Öğr. Gör. Yalçın, “Hayal gücünün sınırları yok”

Ege’den “Uçabildiğiniz Kadar Yukarı -Masal Şenliği”

 Öğr. Gör. Yalçın, “Hayal gücünün sınırları yok”

Gizem Uyanık- Mertcan Ayaz

Ege Üniversitesi’ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından “Uçabildiğiniz Kadar Yukarı Masal Şenliği ve Masallardaki Bilim’’ etkinliği gerçekleştirildi.  Egeli gençlerin, minikler için hazırladığı  masal sahnelerini ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak masalların anlatıldığı tüm stantları gezerek çocuklarla eğlenceli vakit geçirdi.

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından,  Tıp Fakültesi 55 Ege Tören Şölen Alanı’nda düzenlenen “Masal Şenliği”ne;  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ebru Kalyoncu, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Erkan Kahraman, İzmir’in çeşitli okullarından 3-6 yaş arası çocuk katıldı.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen program, Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun Çocuk Gelişim Bölümü Öğretim Görevlisi Fulya Atalay Yalçın ve Anaokulu Öğretmeni Nadide Taşkıran öncülüğünde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak masalların anlatıldığı tüm stantları gezerek çocuklarla eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinlikte, Rapunzel Masalı, Kurbağa Prens, Bavuldaki Müze, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Cimcime’nin Robotu, Geçmişten Günümüze, Kırmızı Başlıklı Kız, Pırpır’ın Pastası ve Ben Deniz’im, Arılar Ne Yapıyor masalları bilimle buluşarak çocuklarla paylaşıldı.

“Hayal gücünün sınırları yok”

Etkinliğin artık gelenekselleştiğini dile getiren Çocuk Gelişim Program Koordinatörü Öğr. Gör. Fulya Atalay Yalçın, “Biz çocuk gelişim programı olarak her yıl çocuklarda masal bilincini geliştirmek için, masal ile bilimi birleştirecek etkinlikler yapıyoruz. İsmine de ‘Uçabildiğiniz Kadar Yukarı’ dedik. Çünkü hayal gücünün sınırlarının olmadığını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz kendi tasarladıkları hikâye anlatma teknikleriyle hikâye anlatma işinin içine nasıl deneyi birleştirebileceklerini düşerek bu etkinliği planladılar” dedi.

“Masalın her parçasını öğrencilerimiz tasarlıyor”

Gün içerisinde İzmir’in pek çok okullarından bine yakın çocuk geldiğini dile getiren Yalçın, “Belirli saat aralıklarımız var. Birçok okul etkinliğe katılmak için talepte bulunuyor ama biz bir güne sıkıştırabildiğimiz için etkinliği, kontenjan koymak zorunda kalıyoruz. Her masalın her parçasını öğrencilerimiz tasarlıyor. Bende belirli konularda destek oluyorum” diye konuştu.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir