EÜ Ailesi, “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan Yarın Nefes” etkinliğinde doğaya nefes oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, ”11 milyon fidan toprakla buluşuyor” etkinliği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının öncülüğünde oluşturulan “Geleceğe Nefes Kampanyası” fidan dikimine Ege Üniversitesi Ailesi de katıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde EÜ Senato Üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve idari çalışanlardan oluşan EÜ Ekibi, Menderes’te Çatalca mevkiinde fidanları toprakla buluşturdu.

Fidan dikme törenine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Milletvekilleri ve İzmir Protokolünün yanı sıra İzmirlilerin katılımı yoğun oldu. Törende konuşan İzmir Valisi Ayyıldız, “Güzel İzmir’imizin güzel insanları bugün burada sizinle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu 11 Kasım Ağaçlandırma seferberliği tüm yurtta eş zamanlı olarak büyük bir coşkuyla başlamış bulunmaktadır. Orman varlığını korumak, geliştirmek ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanılabilir bırakmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı şeref seferberliği her yıl 11 Kasım Mili Ağaçlandırma günü olarak kutlanacaktır. Bugün 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız.  İzmir ilinin genel toplam alanı 1 milyon 182 bin 170 hektarda bu işi yapıyoruz. Ormanlık alan 475 bin 779 hektar yani İzmir ilimizin yüzde 40 orman. Geleceğe nefes etkinliği kapsamında da İzmir ilinde 29 noktada yaklaşık 42 bin kişi ile 1 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bu alanda, 2 bin kızılçam, bin fıstıkçamı, 2 bin kara selvi, 2 bin mavi selvi, bin defne dikilecek. Toplam 8 bin fidan toprakla buluşturulmuş olacak” dedi.

EÜ öğrencileri ile birlikte fidan diken Rektör Prof. Dr. Budak, “Cumhurbaşkanlığımız tarafından Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen bugün, Tarım ve Orman Bakanlığımız öncülüğünde 81 ilde 2023 noktada 11milyon fidanın toprakla buluştuğu etkinliğe Ege Üniversitesi ailesi olarak güçlü bir katılım sağladık. Fidanlarımızı dikip can suyunu verdik” dedi. Sadece fidanları toprakla buluşturmakla kalmadıklarını söylen Rektör Budak, oluşturdukları EÜ Orman Okulu ile toplumun ağaç ve orman konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için çalıştıklarını da vurguladı.

Alanda, Ege Üniversitesi’nden akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra diğer üniversiteler, okullar, kamu kurumları ve vatandaşlardan da yoğun katılımla fidanlar toprakla buluştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir