Tekstil Sektörünün Temsilcileri Egeli Öğrencilerle Buluştu

EÜ’den “Tekstil Teknikerliği Mezunlarının İstihdamı Paneli”

Tekstil Sektörünün Temsilcileri Egeli Öğrencilerle Buluştu

Fatma Alayıldız- Aşkın Oben Akdoğan

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Kemal Şahin Konferans Salonunda “Tekstil Teknikerliği Mezunlarının İstihdamı Paneli” gerçekleştirildi. Panelde, Tekstil Teknolojisi bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları sektörün uzmanlarıyla bir araya geldi. Tekstil sektörünün deneyimli isimleri, tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak onlara tavsiyelerde bulundu.

Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Özçelik Kayseri moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep San Tecellioğlu,  Era Tekstil Üretim Müdürü Şeyhmus Özdemir, Yaşam ve Eğitim Koçu Özge Kovalı Yiğit, Tekstil Mühendisi ve BSCI Denetçisi Rıfat Saraçoğlu, Sun Grup İnsan Kaynakları Yöneticisi Özge Özbay ve İnsan kaynakları Uzmanı Damla Sarıoğlu ile THY Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Sinan Ergen konuşmacı olarak katıldı.

Tekstil sektörünün istihdam konusunda önde gelen bölümlerden biri olduğunu söyleyen Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep San Tecellioğlu, “Tekstil sektörü sürekli büyüyen bir pazardır. Yatırımı bu kadar fazla olan bir sektörün istihdam sağlayacağı kişi oranı da artıyor ancak tekstil sektöründe son yıllarda mezun olan öğrencilerle işe alınan kişiler arasında bir uyumsuzluk söz konusu. Yeteri kadar çabayı gösterirseniz sektörde bitmeyecek kadar istihdam açığı zaten var. Kendinizi hep geliştirin” dedi.

“İletişim becerilerinizi geliştirin”

Era Tekstil Üretim Müdürü Şeyhmus Özdemir, “Okuldaki teorik bilgi ne kadar fazla olursa olsun yetmiyor bunun yanına pratik bilgiyi de eklemeniz lazım. Kendinizi geliştirmek adına sahalarına inin. Mezun olmadan tekstil sektöründe hangi dalda çalışmak istediğinize karar verin. Yaptığınız işlere yorumlarınızı katın. İletişim becerilerinizi geliştirin, insanları ikna edebiliyor musunuz diye kendinizi bir tartın. Değişen rekabet koşullarında İngilizce öğrenin ve göreceksiniz dil sizi daha yukarılara taşıyacak” şeklinde konuştu.

Etkinlikte konuşan Yaşam ve Eğitim Koçu Özge Kovalı Yiğit, “Mezun adaylar ‘Hep yabancı dil öğrenin şunu bunu yapın diyorsunuz da nasıl yapacağız onu söylemiyorsunuz’ diyorlar. Ve ben de diyorum ki yarın, bu pazartesi veya sonraki hafta değil şimdi başlayacaksınız. Görüyorum ki sizlerin yüzde 80’i bu mesleği yapmak istiyorsunuz, bu beni çok mutlu etti. Ege Üniversitesinde okuyorsunuz ve İzmir büyük bir şehir bu avantajı kullanın ve kendini geliştirip kendinizin farkına varın. İlk adımı attıktan sonra emin olun sonraki adımlar peşi sıra gelir. Kitap okumaktan vazgeçmeyin, beden okumakla beslenir” dedi.

“En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır”

Tekstil Mühendisi ve BSCI Denetçisi Rıfat Saraçoğlu ise  “Size verilen her bilginin ne kadar önemli olduğun farkına varın. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Bir binayı değerli kılan içerisindeki kişilerin nitelikleri ve organizasyonların ne denli becerikli olmasındandır” diye konuştu.

Sun Grup İnsan Kaynakları Yöneticisi Özge Özbay ve İnsan kaynakları Uzmanı Damla Sarıoğlu ise “Düzenlenen teknik gezilere katılarak hangi departmanlarda çalışmak istediğinizi belirleyin. Bizlerle mülakata gelen adayların çoğu nerede çalışmak istediklerini tam olarak bilmiyorlar.  Yabancı dil bilmediği için istihdamı sağlanamayan çok mezun var. Bu yüzden yabancı dilinizi mutlaka geliştirin” diye tavsiyede bulundu.

THY Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Sinan Ergen ise “Geçen yıl Ege Üniversitesi öğrencileri ile bir proje geliştirmiştik. O günden bu yana öğrencilerde teorik ve pratik bilgi olarak olumlu yönde değişimler oldu. Yabancı dil öğrenmek bizim sektörümüzün en önemli kriterlerinden biri” dedi.

Panel bitiminde sektör temsilcileri öğrencilerin sorularını yanıtladılar.  Soru-cevap kısmının ardından Doç. Dr. Gonca Özçelik Kayseri, konuşmacılar için dikilen fidan belgelerini kendilerine takdim etti.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir