Ege Mezunu Sporcudan Ülkemizi Gururlandıran Başarı

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu olan Artistik Cimnastik Milli Takım sporcusu İbrahim Çolak, Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak, Tokyo 2020 için kota kazandı. EÜ mezunu sporcunun başarısı ile gurur duyduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Her ikisi de Ege Üniversitesi mezunu olan sporcumuz ve antrenörü Yılmaz Gültekin ile gurur duyduk. Başarıları daim olsun” diye konuştu.

Üniversite bünyesinde pek çok branştan milli sporcu yetiştirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Gerek Spor Bilimleri Fakültemizden mezun olmuş sporcular, gerekse EÜ Gençlik ve Spor Kulübü bünyesindeki sporcularımız milli takım düzeyinde uluslararası turnuvalarda ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Mezunlarımızdan İbrahim Çolak’ın Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği başarı hepimizi gururlandırdı. Ayrıca sporcumuzun antrenörü olan Yılmaz Gültekin’in de üniversitemiz mezunu olması gururumuzu katladı. Hem sporcumuzu hem de antrenörünü can-ı yürekten tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum. Ege Üniversitesi olarak son 2 yılda sporun her branşına yatırımlarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Spora ve sporcuya desteğimiz sürecek” dedi

İbrahim Çolak, halka aletinde elde ettiği 14.933’lük derecesiyle şampiyon olurken, cimnastikte büyüklerde altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. Çolak, madalya töreninde asker selamı verdi, “Altın madalyayı ordumuza armağan ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir