EÜ TEKAUM laboratuvarları yeniden akredite oldu

EÜ, akreditasyon çalışmalarında hız kesmiyor 

Tekstil ve konfeksiyon sanayinin gelişimine ve ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağlamak adına bilimsel ve uygulamalı araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi’nin (TEKAUM) laboratuvarları, 4’üncü kez akredite oldu.

Ege Üniversitesinin son dönemde akreditasyon çalışmalarına hız verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü gibi çok önemli kurumlarımızın teçhizatlarının testlerinin yapıldığı laboratuvarlarımız, yapılan denetimler sonucunda tekrar akredite olmaya hak kazandı. Akredite edilmiş yeni program ve laboratuvarları üniversitemize kazandırmaya devam ediyoruz. Mevcut durumda akredite olmuş birimlerimizin de bu özelliklerini koruması önem arz ediyor. Merkez Müdürümüz nezdinde tüm ekibimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

TEKAUM Müdürü Prof. Dr. Prof. Dr. Faruk Bozdoğan ise “Merkezimiz, 2-23 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen ISO 17025:2017 reakreditasyon denetimi başarıyla tamamlamıştır. Kalite Yönetim Sisteminin online olarak, laboratuvar tetkikinin ise yerinde denetim şeklinde denetlendiği sürecin tamamlanmasıyla, Merkez laboratuvarlarımıza ait akreditasyon sertifikamız yenilenmeye hak kazanmış ve 4 yıl sürecek olan 4’üncü Akreditasyon dönemine girmiştir. Akreditasyon sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, üst yönetimimize ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir