Ege Tıp’ta Genç Cerrahlara “Uygulamalı İdrar Kaçırma Cerrahisi Eğitimi”

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, ICS Institute-School of Modern Technology, Cerrahi Anatomi ve Teknoloji Derneği (CATD)  işbirliği ile “1st Functional Urologic Surgery Course with 3D Printed Models and Fresh-Frozen Cadavers’’ kursu, Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Laboratuvarında gerçekleştirildi. Kursa katılan farklı illerden 20 genç ürolog ile kadın doğum uzmanı, idrar kaçırma tedavisinde uygulanan cerrahi teknikleri taze dondurulmuş kadavra modellerinde gerçekleştirme fırsatı buldular.

Kadın ve erkeklerde sık görülen ve önemli sorunlardan biri olan idrar kaçırma,(üriner inkontinans) yaşlanma ile birlikte artış gösterirken  hayat konforunu ciddi şekilde bozuyor. İdrar kaçırma konusunda pek çok alandan hekimi ve sağlık çalışanını bir araya getiren, bu alanda eğitimler ve toplantılar düzenleyen en önemli kuruluşlardan biri de International Continence Society (ICS – Uluslararası İdrar Kaçırma Derneği) olarak biliniyor.

Kursun çok başarılı geçtiğini belirten ICS Başkanı Prof. Dr. Sherif Mourad, ICS eğitim etkinliğini her yıl Türkiye’de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Doç. Dr. Emre Huri ise bu tarz uluslararası kuruluşlar ile işbirliğinin çok önemli olduğunu; ülkemize yeni cerrahi teknikleri, yeni eğitim modellerini aktarmada, cerrahi anatomi alanının geliştirilmesinde çok etkili olduğunu belirtti. Doç. Dr. Huri, “Düzenlediğimiz kursun başarılı geçmesinin ardından ICS’in İngiltere’nin Bristol şehrinde her yıl yapılan resmi kursundan sonra, Türkiye’deki kurs da ICS kursu olmaya hak kazanmıştır. Bu gelişme, ülkemizde bilimsel gelişim açısından önemli bir adımdır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir