Ege Uzaktan Eğitim Merkezi eğitimde mesafeleri kısaltıyor

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM), Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kısa sürede kuruluş çalışmalarını tamamlayarak uzaktan kurs eğitimi faaliyetlerine hız kazandırdı. Merkez bünyesinde;  yüksek lisans, lisans tamamlama ve lisans derslerine ek olarak uzaktan eğitim altyapısıyla tüm Türkiye’ye açık online kurslar verilmeye başladı. UZEM ilk olarak “İleri Excel Uygulamaları” ve “Eğitimde Sosyal Medya ve Web 2.0 Araçları” kursları için ön kayıtları resmi sitesinden duyurdu.

Uzaktan Eğitim aracılığıyla verilecek kursların eşzamanlı ve eşzamansız olarak planlandığını belirten Merkez Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Fırat Sarsar, “Yakın zamanda kurs yelpazesini genişleterek daha çok kursla bölgenin ve ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet vereceğiz. Üniversitemiz üst makamının desteği ile çok kısa zamanda çok iyi işler başardık. Kurulma ve yapılanmamızı hızla tamamladık. Şimdi daha büyük işler için kollarımızı sıvıyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim alanında dünyadaki gelişmeleri izleyerek Ege Üniversitesindeki uzaktan eğitim faaliyetlerinin kaliteli bir şekilde yürütülmesini gerçekleştiren, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için yaklaşım ve çözüm önerileri sunan, projeler üreten, yenilikçi, araştırmalara açık bir merkez olmayı hedefliyor. Merkez, ulusal ve uluslararası boyutta fark yaratan uygulamalar ve projeler üreterek fark yaratmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir