EBİT üyeleri Çanakkale Şehitleri için pedal çevirdi

Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (EBİT) üyeleri, geleneksel olarak düzenlediği “Çanakkale Şehitlerini Anma Bisiklet Turu” etkinliğinin bu yıl 12’ncisini gerçekleştirdi.

Çanakkale şehitlerini anmak için yola çıkan EBİT üyesi öğrenciler, 694 kilometre pedal çevirdi.  Yol boyunca 39 bisikletli ile Çandarlı, Ayvalık, Küçükkuyu, Babakale, Geyikli, Bozcaada, Çanakkale, Gelibolu’yu ziyaret etti.

Gelibolu’da 57. Alay, Conk Bayırı ve Şehitler Abidesi’nde anı ölümsüzleştiren Egeli gençler,  burada Çanakkale şehitlerini andı.

 Topluluk Başkanı Ahmet Tuncer Akdeniz, toplam 39 bisikletliyle Çanakkale şehitliğine gittiklerini belirterek, “Topluluğumuz birlik ve dayanışmayı amaçlıyor. Biz genç nesiller olarak ülkemizin geçmişini çok iyi biliyoruz. Kültürümüze ve tarihimize önem veriyoruz. Şehitlik turumuz her yıl geleneksel olarak devam edecek. Dönem içerisinde her hafta sonu turlar gerçekleştiriyoruz. Son olarak Çanakkale hedefiyle yoldaydık. Yol boyunca bize eşlik ederek emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz” dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir