Hemşirelik Öğrencileri Kariyer Sempozyumunda Buluştu

Hakan Gitmez – Utku Ulaş Erdoğan

İZMİR( Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nde “5. Hemşirelik Öğrencileri Kariyer Sempozyumu” başladı. Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyuma Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, akademisyen ve öğrenciler katıldı.  Hemşirelik alanında uzmanlaşmış birçok isimin katıldığı sempozyum kapsamında sektörün güncel durumu ile ilgili bilgi verildi.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Hemşirelik Fakültemiz, Üniversitemizin kuruluşundaki üç eğitim kurumundan birisidir. Türkiye’de ve Avrupa’da hemşirelikte ilk lisans eğitimi Hemşirelik Fakültemizde başlamıştır. Fakültemiz gençlerimizi bu onurlu mesleğe hazırlayarak, çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Bugünde öğrencilerimize sektörü daha yakından tanıtmak istiyoruz. Ayrıca sektör temsilcileri de deneyimlerini, güncel gelişmeleri ve kariyer fırsatları ile ilgili bilgiler paylaşacaklar ” dedi.

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, “İlkini 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz 5. Hemşirelik Öğrencileri Kariyer Sempozyumu ile öğrencilerimizin mesleki becerilerini vereceğimiz örneklerle pratiğe nasıl dönüştüreceklerini, doğru hedefler belirleyerek ilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda uygun kariyer hedeflerini seçmelerini ve iş dünyasını tanımalarını hedeflemekteyiz. Ülkemizde ilk kez akredite olan fakültelerden biri olarak paydaşlarımız ile buluşmayı, meslektaşları iş yaşantısına hazırlamayı önemsiyoruz. Bu doğrultuda uluslararası yarışta varlığımızı da sürdürüyoruz, yine farklı ve önemli bir buluşmanın müjdesini buradan vermek isterim. 18 ülkenin 38 üniversitenin üye olduğu ki ülkemizden tek üye olan üniversite ve fakülte biziz 2021 yılında Florence Network’ e ev sahipliği talebimiz oy birliği ile kabul edilmiştir. Sempozyumun tüm öğrencilerimiz ve misafirlerimiz için yararlı olmasını umuyor ve başarılar diliyorum” dedi.

“Mesleğimizin merkezinde insan var”

Sempozyumda konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, hemşirelik sektörü hakkında önemli bilgiler verdi. Öğrencilerle interaktif bir sunum yapan Prof. Dr. Köşgeroğlu, eğlenceli bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının sonunda Prof. Dr. İnci Erefe, Prof. Dr. Köşgeroğlu’na  “Teşekkür Belgesi” verdi.

Sempozyum Tanıtımı Komisyonu Başkanı ve Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Oksel, “Biz bu süreçte hemşirelik öğrencilerimizin ve mezunlarımızın mesleki eğitimlerini gerçek hayat ile birleştirmesini, örnekler ile pratiğe dökülmüş halini görmelerini amaçlıyoruz. Bu sempozyum ile pratiğe nasıl dönüştüreceklerini gösteriyoruz, çünkü buradaki konuşmacılar alanında uzmanlaşmış ve sektörün içinde olan kişiler, anlattıkları örnekler öğrencilerimiz için çok önemli. Deneyimleri paylaşmak çok önemli, çünkü bizim mesleğimizin merkezi insan. İnsan dediğimiz zaman çok değişkenlik olan bir durumla karşı karşıyasınız demektir ve her koşula hazır olmanız gerekiyor. Mesleki eğitimden sonra da deneyimimiz ile daha çok gelişiyoruz, dolasıyla bu anlamda alanların da öne çıkmış, kariyerleri çok daha başarılı hale gelmiş meslektaşlarımızla karşı karşıya getiriyoruz” dedi.  

“İş dünyasını öğrencilerimiz ile bir araya getiriyoruz”

Doç. Dr. Esra Oksel, “Mesleki bütünlük sağlanması için Türkiye Hemşireler Derneğimiz var. Kendi mezunlarımız ile iletişimi arttırmamız için Ege Üniversitesi Hemşirelik Mezunları Derneğimiz var. Bu derneklerle de öğrencilerimizi ve alanında uzmanlaşmış kişileri bir araya getirerek hem kurumsal bütünlüğü sağlamaya hem de mesleki bütünlüklerini sağlamaya çalışıyoruz. Onun yanı sıra öğrencilerimizin sektörü bilmeleri de önemli. Biz burada üniversite hastanesini uygulama alanı olarak kullanıyoruz. Ama özel sektör var, lisans mezuniyetinden sonra kendini nasıl geliştireceklerine dair çeşitli kurslar, eğitim programları, bu hizmetleri sunan firmalar var. Bunlarla da öğrencilerimizi bir araya getirerek hem onların kendilerini tanıtmalarını hem de bizim öğrencilerimizin onları tanımalarını sağlıyoruz. Dolasıyla sektör ve iş dünyasını öğrencilerimiz ile bir araya getirmek avantajlı oluyor. En azından herhangi bir kuruma başvurmadan ya da gitmeden önce öğrencilerimiz tanımış veya fikir sahibi oluyorlar. Bireysel gelişim çok önemli, sunum içerisinde mülakat eğitimi gibi eğitimlerde veriliyor. Öğrencilerimizin kendilerini nasıl geliştirebileceklerini de bu konular çerçevesinde yönlendirmeye çalışıyoruz. Kariyer planlamasını nasıl yapacaklarını göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir