Pehlivanoğlu, “Ekonomik ve kültürel anlamda gelişmemizin tek yolu eğitimdir”
EÜ Eğitim Fakültesinde “Eğitim Siyaseti” Konferansı
Pehlivanoğlu, “Ekonomik ve kültürel anlamda gelişmemizin tek yolu eğitimdir”
Dilara Arısan – Eylül Nurkanlı – Deniz Sahil
Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde ‘Eğitim Siyaseti’ konulu konferansta konuşan Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “21’inci Yüzyıl’da, savaşlar silahlarla değil, teknoloji ve bilginin etkin kullanımıyla gerçekleşmektedir. Bugün ülkelerin doğal kaynaklarından çok, sahip oldukları nitelikli insan gücü önem kazanıyor” dedi.
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda düzenlenen etkinliğe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferans, Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu tarafından verildi. Konferansın açılışında konuşan Rektör Budak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitim politikaları konusunda danışmanlık yapan, fikir veren, ülke adına eğitim politikalarına kafa yoran önemli bir kişi olan Selçuk Pehlivanoğlu’nu okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Yönetime geldiğimiz ilk andan itibaren üniversitemizi hak ettiği yere taşımak için eğitim, öğretim ve araştırma alanlarındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz önemli çalışmalardan biri de akreditasyon süreci. Eğitim kalitemizi artırmak için akreditasyon sürecine büyük önem veriyoruz. Şu anda üniversitemizde 14 akredite eğitim programı bulunuyor. Üniversitemiz bünyesinde akredite programların devamını sağlamak ve sayılarını artırmak için Akreditasyon Destek Komisyonu oluşturduk. 2019 yılındaki öncelikli hedeflerimizden biri de akredite olan birimlerimizin sayısını artırarak eğitimdeki kalitemizi tescillemektir. Hızla değişen ve gelişen dünyada; farklı bakış açıları geliştirmek, üretilen bilgiyi paylaşmak ve yeni ufuklar açmak için üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilecek her türlü bilimsel etkinliğe destek vereceğiz” diye konuştu.
“SAVAŞLAR TEKNOLOJİ VE BİLGİNİN ETKİN KULLANIMIYLA YAPILIYOR”
Eğitim sisteminin eksiklikleri, sorunları ve çözüm önerilerini paylaşan Pehlivanoğlu, “21’inci Yüzyıl’da, savaşlar silahlarla değil, teknoloji ve bilginin etkin kullanımıyla gerçekleşmektedir. Bugün ülkelerin doğal kaynaklarından çok, sahip oldukları nitelikli insan gücü önem kazanıyor” dedi. Eğitimde fırsat eşitliğinin oluşturulmasının öneminden bahseden Pehlivanoğlu, maddi gücü olmayan gençlerin diğer gençlerle eşit koşullarda eğitim görmesinin öneminden de söz etti. Okullardaki İngilizce eğitiminin yetersizliğine de dikkat çeken Pehlivanoğlu, İngilizce ders saatlerinin oldukça yüksek olmasına rağmen öğrencilerin yeterli bir seviyeye ulaşamadığını kaydetti. Pehlivanoğlu, “İspanya’da, İngilizce ders saatleri daha az olmasına rağmen İngilizce seviyeleri çok daha yüksek. Bunda en büyük etken, dâhil olduğumuz dil grubu fakat bu bahanemiz olmamalı. Hepimizin üst ekonomik ve kültürel anlamda gelişmemizin tek yolu eğitimdir” dedi.
Konferansın sonunda, Rektör Budak, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’na “Teşekkür Plaketi” verdi.