Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği’nin yeni başkanı Prof. Dr. Yüksel Tüzel oldu

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Tüzel, Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği’nin yeni başkanı oldu. Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği’ne Türkiye’den seçilen ilk başkan olan Egeli bilim insanı Prof. Dr. Yüksel Tüzel, 2022 yılına kadar görev yapacak.

Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği (International Society for Horticultural Science – ISHS), bahçe bitkileri bilim dalında araştırma ve eğitimi teşvik eden; düzenlediği  sempozyumlar ve kongrelerle, yayınları ve bilimsel yapısı ile küresel ölçekte işbirliğini ve bilgi aktarımını kolaylaştıran bir kuruluş. Uluslararası Bahçe Bitkileri Bilimi Derneği (ISHS), 60 binin üzerinde bireyi, üniversiteleri, kuruluşları, kamu kurumlarını, kütüphaneleri ve ticari şirketleri, binlerce bireysel üyeyi, kurumsal üyelikleri ve 50’nin üzerinde ülkeyi – bölgeyi kapsayan gerçek bir küresel ağ olarak hizmet veriyor.

ISHS çeşitli ülkelerde her yıl 50’nin üzerinde uzmanlık sempozyumu düzenliyor. Bahçe Bitkileri Derneği’nin çatısı altında, her dört yılda bir düzenlenen Uluslararası Bahçe Bitkileri Kongresi, tüm dünyada özellikle bahçe bitkileri Ar-Ge çalışanlarını bir araya getiren  önemli etkinliklerden birisi. Bahçe Bitkileri Kongresi, ilk kez 1889’da düzenlendi. Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği’nin (ISHS) 1959’da resmen kuruluşundan sonra, 1962’den beri çeşitli ülkeler, bu önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Katılımcı profili, sektörel katılımlar  yeni alanlarla çeşitlendi ve kongreler, küreselleşen dünya düzeninde giderek önem kazandı. Uluslararası Bahçe Bitkileri Kongresi, yüzlerce farklı ülkeden, binlerce bilim insanını bir araya getirerek, o ülkenin bilim çevresini, kültürünü, tarımını, tarıma dayalı sanayi, ihracat ve turizm potansiyelini de tanıtıyor. 2018 yılında Uluslararası Bahçe Bitkileri kongresi İstanbul’da düzenlendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir