Ege’de “Kompozit Sanayii” tartışılacak

“ Uluslararası Kompozit Malzemeler Sempozyumu”

Ege’de “Kompozit Sanayii” tartışılacak

İZMİR (Ege Ajans)- 4. Uluslararası Kompozit Malzemeler Sempozyumu “KOMPEGE 2018”,  6-8 Eylül tarihlerinde Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rasim İpek’in başkanlığında gerçekleştirilecek sempozyumun açılış konuşmalarını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay yapacak.

Sempozyum kapsamında “Kompozit Sanayi” ve “Kompozitin Türk Otomotiv Sektöründeki Yeri” konulu iki panel yapılacak. Panellerde, akademisyenlerin yansıra sanayi temsilcileri de yer alacak.

Kompozit malzemelerle ilgili bilimsel araştırmalar ve teknolojilere ilişkin bilgileri tanıtmak ve yaymak amacıyla yapılacak KOMPEGE’de; üniversiteler, şirketler, kurumlar, topluluklar, ajanslar, dernekler, araştırmacılar, bilim insanları ve uzmanlar bir araya gelerek kompozit materyaller üzerindeki son gelişmeleri tartışacak.

Sempozyum kapsamında iki gün boyunca; “Kompozit malzemelerin üretimi ve karakterizasyonu, Kompozit malzemelerin endüstriyel uygulamaları, Ambalaj endüstrisinde kullanılan kompozitler, Deri ve deri türevli kompozitler, İnşaat endüstrisinde kullanılan kompozitler, Otomotiv endüstrisinde kullanılan kompozitler, Teknik tekstiller, Kompozit yapı malzemeleri, Hava Sahası Teknolojisi, Savunma Teknolojisi, Nanokompozitler, Biokompozitler, Polimerik kompozitler Metal matris kompozitler, Seramik elyaf takviyeli malzemeler, Sandviç materyaller / melezler, Çok fonksiyonlu kompozitler, gelişmiş kompozitler, Kompozit malzemelerin geri dönüşümü ve sürdürülebilirliği, Türkiye için kompozit malzemelerin mali ve ekonomik analizi ve Dünyadaki kompozit malzeme pazarları” gibi konular masaya yatırılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir