Ege ile Yeşilay arasında işbirliği

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Ziyarette, EÜ ile Yeşilay arasındaki işbirliğinin geliştirmesi ve yeni projelerde işbirliği yapılması yönünde karar alındı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, cemiyetin Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun ile Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kaan, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Rektör Budak, Başkan Öztürk’e, EÜ’nün eğitim faaliyetleri ve projeleriyle ilgili bilgi paylaşımı yaptı. Daha sonra, EÜ Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü, Yeşilay heyetine, enstitüdeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

ÜLKEMİZİN YARARINA OLACAK İŞBİRLİKLERİNE HER ZAMAN AÇIĞIZ”

Ege Üniversitesinin bilgi birikimini paylaşma konusunda oldukça cömert olduğunu dile getiren Rektör Budak, “Yeşilay’ın yaptığı kutsal hizmeti yakından takip ediyoruz. Ar-Ge konusundaki desteklerimizi geliştirebileceğimizi biliyoruz ve iki kurum arasındaki işbirliğini sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. TÜBİTAK’a ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversiteleri arasında en fazla proje yapan üniversitemiz, topluma yönelik projeleri de gönüllü olarak yapıyor. Akademisyenlerimiz, bu anlamda paylaşıma oldukça açık. Yeşilay ile ileriye dönük güzel projeler geliştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

EGE’NİN BİLGİ BİRİKİMİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ”

Bilimsel projeleriyle atağa geçen EÜ’nün bilgi birikiminden yararlanmak istediklerini dile getiren Başkan Öztürk, “Güçlü bir STK olarak dünyada ses getiren yayınlar yapıyoruz. Temel çıkış noktamız bilimsel faaliyetler. Proje ve üretim anlamında Ege Üniversitesi ile işbirliği yapmak istiyoruz. Zor bir alanda çalışıyoruz ve alanımız ciddi bir fedakârlık gerektiriyor. Ege Üniversitesinin bilgi birikiminden yararlanmak ve bağımlılıkla ilgili araştırmalarımızı geliştirmek istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir