Ege Üniversitesi “Florence Network 2021 Toplantısı”na ev sahipliği yapacak

EÜ Hemşirelik Fakültesi uluslararası arenada adından söz ettirmeye devam ediyor

Ege Üniversitesi “Florence Network 2021 Toplantısı”na ev sahipliği yapacak

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi “Florence Network 2021 Toplantısı”na ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de ve Avrupa’da hemşirelikte ilk lisans eğitimi veren Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi uluslararası çalışmalarda Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor.  Türkiye’den sadece Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin üye olduğu “Florence Nursing ve Midwifery Network”  2021 yılı toplantısı Ege Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin,   dünyada 18 ülkesinin üye olduğu, 38 hemşirelik eğitim programı bulunan üniversitenin yer aldığı, “Florence Nursing ve Midwifery Network” 2021 yılı toplantısına ev sahipliği yapma talebi oy birliği ile kabul edildi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinin uluslararası önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını ifade eden  Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge “Dünyada 18 ülkenin üye olduğu, 38 hemşirelik eğitim programı olan üniversitenin yer aldığı, “Florence Nursing ve Midwifery Network’e” 2006’da üye olan ilk fakülte Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’dir. Yıllar içinde ülkemizde farklı üniversite fakülteleri üye olmuş ancak üyelikleri düşmüştür. Şu an ülkemizde sadece fakültemiz üyedir. Bu ağ dünyada türünün en büyük örneklerinden biridir. Florence Network yönetimi Akademik Kurul ve Öğrenci Kurulundan oluşmaktadır. Akademik Kurul, üye ülkelerin Erasmus koordinatörlerinden oluşan akademisyenler arasından seçilen üyelerden oluşmaktadır. Öğrenci Kurulu da benzer şekilde üye ülkelerin hemşirelik/ebelik öğrencileri arasından seçilmektedir. Üye ülkelerde uluslararasılaşmayı geliştiren öğrenci çalışma gruplarının gelişimini destekleyen Öğrenci Kurulu çalışmalarında öğrenci katılımı Florence Network’ün üzerinde önemle durduğu bir konudur.  Yıllık toplantılar klinikte çalışan hemşireleri, akademisyenleri ve öğrencileri,  araştırma konularını, geleceğin küresel sorunlarını ve bu alandaki globalleşmeyi tartışmak için yapılmaktadır. Fakültemiz, Florence Network’ün 2010 yılındaki toplantısına ev sahipliği yapmıştır.  Florence Network 27. yıllık toplantısı İngiltere’de, Coventry Üniversitesi’nde, 8-12 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu Toplantıda Fakültemiz Dekanlığı ve Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğümüz tarafından 2021 toplantısına ev sahipliği yapmak talep edilmiştir. Bu toplantı neticesinde üye ülkelerin temsilcilerinin oybirliği kararı ile “2021 Florence Network” toplantısının Üniversitemiz ve Fakültemizde yapılmasına karar verilmiştir” dedi.

 Florence Network’ün Temel Hedefleri

 Florence Network’ün temel hedefleri ile ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Ayşegül Bilge, “Uluslararası bu kuruluşun temel hedefleri, eğitim programlarını karşılaştırmak ve eğitiminin kalitesini arttırmaktır. Hemşirelik ve ebelik çalışma alanlarında araştırma işbirliği yaparak; Avrupa projeleri ve yoğun programlar geliştirmektir. Ayrıca, Avrupa’da Bologna Deklarasyonunun gerçekleştirilmesine katılarak,   Avrupa’da hemşirelik ve ebelik eğitimi için akreditasyon almaktır. Uzun süreli öğrenci ve öğretim üyesi değişimini destekleyerek,  projeleri finanse etmeye ve yaygınlaştırmaya yardımcı olmaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir