Ege’de “Çocuk Beslenmesinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu” başladı

Prof. Dr. Başbakkal, “Günümüzde çocuk beslenmesi ile ilgili sorunlar hala devam ediyor”

İpekçe Çelik- Ömer Dinç

İZMİR (Ege Ajans) –  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde, “Çocuk Beslenmesinde Güncel Yaklaşımlar” sempozyumu düzenlendi. Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmalarını Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gül Ertem ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zümrüt Başbakkal  yaptı.

Yaşamın temel bileşeni olan yeterli ve dengeli beslenmenin çocukların sağlıklı büyüyüp gelişmelerinde önemli bir faktör olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Zümrüt Başbakkal, “Günümüzde çocuk beslenmesi ile ilgili sorunlar hala devam etmektedir. Bu sorunlar devam ederken Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yetersiz beslenmeyi çocuklarda baş sorun olarak kabul etmektedir. Dünyada çocuk ölümlerinin yüzde 45’inin altında yatan nedenin yetersiz beslenme olduğu kabul edilmektedir. Bununla birlikte yetersiz beslenme çocukların potansiyellerine ulaşmalarını engellemekte, enfeksiyon hastalıklarına eğilimini arttırmakta ve bazı vitamin ve mineral eksikliği nedeniyle kronik hastalıkların oluşma riskini de yükseltmektedir. Bu sorunlar çocukların fiziksel ve bilişsel gelişim bozukluğunun yanı sıra okul başarısını da düşürmektedir” dedi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gül Ertem ise  “Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanlığı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Çocuk Beslenmesinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu”nda sağlıklı ve doğru çocuk beslenmesi detayları ile ele alınacak. Sempozyum, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda hemşirelik eğitimine ve özellikle “Genel Beslenme” ve “Çocuk Beslenmesi” derslerine uzun yıllar emek ve katkılar veren, yakın dönemde emekli olan Yrd. Doç. Dr. Sayın Zehra Bahire Bolışık hocamızın onuruna düzenlenmiştir. Bugün hem sempozyum hem de Zehra Hocamızın meslekte 44. yılını tamamlaması onuruna emeklilik törenini birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir