İZDOB’dan  MÖTBE’de “Film Müzikleri” konseri

Alperen Desti- Semiha Özkul

İZMİR(Ege Ajans)- İzmir Devlet Opera Balesi ve Ege Üniversitesi işbirliğinde MÖTBE konserlerinin sezon finali seyircisiyle buluştu. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen “MÖTBE Konseri- Film Müzikleri” programına müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni Aytül Büyüksaraç, çocukluk ve gençlik dönemlerinde izlemiş oldukları filmlerin müziklerini seslendirmekten büyük bir zevk aldıklarını ifade etti.

          Konserde konuşan Ege Üniversitesi Kültür Sanat Danışman Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan’a bu etkinliklerin düzenlemesi noktasında yardımcı oldukları için teşekkürlerini iletti.  

         Romeo&Juliet, Annie, The Toast of New Orleans gibi sevilen film müzikleri seslendiren ekipte; Soprano Aytül Büyüksaraç, Bariton Altuğ Dilmaç, piyanoda Demet Eytemiz, kemanda, Zeynep Simge Yorulmaz, klarnette Atıf Peynirci, basta Suudi Kunduz, davulda Mehmet Kızılateş yer aldı. Müziklere, dans gösterileriyle bale grubundan Altan Kılınç, İpek İbrahimoğlu ve Gökçe Zarplı eşlik etti.

Konserde İzmir Opera ve Balesi’nin küçük solisti Naz Barut, Annie filminin “Tomorrow” ve “I Don’t Need Anything But You” eserlerini, The Wizard of Oz filminden ise “Somewhere Ower The Rainbow” eserini seslendirdi. 

Konser sonunda Prof. Dr. Ziynet Öndoğan; Aytül Büyüksaraç ve ekibine teşekkür belgelerini verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir