Ege’den 119 genç reklamcı sektöre uğurlandı

Menduha Meryem Ceylan

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nden 119 öğrenci diplomalarını alarak reklam sektörüne uğurlandı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema, Reklamcılık, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, diplomalarını almaya devam ediyor.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Müge Elden, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden, “ Siz değerli misafirlerimiz bugün burada ne kadar mutluysanız, gururluysanız bende aynı şekilde gururlu ve mutluyum. Değerli veliler hepinizin huzurunda öncelikle bu bölümün hayata geçirilmesinde ilmek ilmek emek veren, çok şahane bir kumaşı dokuyan bu günlere getiren meslektaşlarıma huzurlarında sonsuz teşekkür ediyorum. Hocalarımız, 4 yıl boyunca çocuklarımızı yetiştirmek için yoğun çaba harcadılar. Bilgilerini, deneyimlerini ve  tecrübelerini özveriyle paylaştılar. Ben evladın bir mucize olduğuna inanıyorum. Daha doğumlarından itibaren ileriki yaşlarına kadar çok büyük emek isteyen bir şey evlat. Evlatlarımızın çok kıymetli olduğunu biliyorum. Büyük fedakarlıklarda bulunduğunuzu belki gecenizi gündüzünüze kattığınızı onları okutabilmek, vatana ve millete hayırlı, faydalı birer genç insan olması için bu yaşlara getirirken ki verdiğiniz mücadeleyi emeği biliyorum. Ben öğrencilerimi kendi iki çocuğumdan hiç ayırmadım. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

‘Biz bir aileyiz’

Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Prof. Dr. Müge Elden, “Sevgili evlatlarım sizlerin bundan sonraki yaşamınızda bizleri en güzel şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Eğer sektördeyseniz en başarılı yerlere geleceğinize, en büyük ödülleri alacağınıza, akademisyen olursanız bizleri de geçeceğinize, bizlerden daha güzel başarılar elde edeceğinize canı yürekten inanıyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş. Biz bir aileyiz. Bizde ayrılmak diye bir şey yok. Bugün burada 4 yıl boyunca verdiğimiz emeğin mutlu ve haklı gurur gününü yaşıyoruz” diye konuştu.

Törende, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümünü dereceyle bitiren Merve Şengül, Derya Özsoyan ve Ecem Kutlu’ya çeşitli hediyeler verildi. Tüm öğrencilerin diplomalarını almalarıyla, geleneksel kep atma ritüelinin büyük bir coşkuyla gerçekleştirildiği törende,  genç reklamcılar “Basın Yemini” ederek  meslek hayatlarına uğurlandı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir