EÜ ile Ege İhracatçılar Birliği “Üniversite-Sanayi” işbirliğini güçlendiriyor

Ege Üniversitesi, mevcut iş birliklerini güçlendirerek süreklilik kazandırıyor

* Prof. Dr. Budak,  “Ege İhracatçıları Birliği ile bir süredir devam eden işbirliğimizi daha da güçlendirecek bir adım daha atıyoruz. Hali hazırda 63 analizden onaylı ve akredite olan ARGEFAR, Ege İhracatçıları Birliği’ne bağlı 12 birlikten 7 tanesine üye ihracatçıların analiz taleplerinin karşılanmasına katkı sağlıyor. Üniversite-Sanayi işbirliğine güzel bir örnek teşkil eden bu projede yer almaktan gurur duyuyoruz”

Eskinazi, “Bugün burada üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birini yapıyoruz. Rektörümüzün yeni adımları ile bu işbirliklerini daha ileriye götürüp, daha etkin halde uygulamaya başlayacağız. Bu protokol, hem sanayimize etkin laboratuvar hizmetleri alabilme hem de ürünlerini daha garantili halde piyasaya sürebilme şansı verecek” dedi.

İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi(EÜ), üniversite-sanayi işbirlikleri kapsamında birikimini sektörlere aktarmaya devam ediyor. Akademiyi sanayi ile buluşturan pek çok uygulamaya imza atan Ege Üniversitesi, mevcut  iş birliklerini güçlendirerek süreklilik kazandırıyor. Ege Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde altyapı, donanım ve imkanlarını ihracatçıların ihtiyaçları doğrultusunda genişleten ve güçlendiren önemli bir protokole imza attı. Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) ile Ege İhracatçılar Birliği arasında işbirliği protokolü imza töreni EÜ Eski Senato Salonunda yapıldı. Törene; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kutsal Tuhan ve Prof. Dr. Oğuz Bayraktar, Ege İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, Ege İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz,  ARGEFAR Müdür Vekili Prof. Dr. Ercüment Karasulu ile ilgili akademisyenler katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Nedet Budak, “Bugün, İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma ve Uygulama Merkezimiz ile Ege İhracatçı Birlikleri arasında değerli bir protokole imza atıyoruz. Proje kapsamında, sanayicimize sunduğumuz bilgi, donanım ve imkânlarımızı, ihracatçılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda genişletmeyi ve güçlendirmeyi hedefliyoruz. Güçlü bölgesel etkisi ile toplumuna fayda sağlamayı esas alan bir Üniversiteyiz. Bulunduğumuz bölgeye ve topluma katkı sağlamak, özellikle son iki yıldır gündemimizden asla düşürmediğimiz bir konu. İstiyoruz ki Üniversitemiz bulunduğu bölgeyle bütünleşerek; 64 yıllık bilgi ve tecrübesini toplumun tüm kesimlerine ulaştırabilsin. Ülkemize sunduğumuz katkıyı hem niceliksel hem niteliksel anlamda geliştirebilmek için kamu ve sanayi ile el ele vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bu bilinçle, Üniversite-sanayi ve Üniversite-kamu işbirliğini kuvvetlendirecek adımlar atmaya özen gösteriyoruz. Maddi ve manevi olarak tüm gücümüzle sanayicimizin yanında olabilmek için ihtiyaç ve taleplerine kulak veriyoruz. Ülkesine katkıyı esas alan bir Üniversite olarak biliyoruz ki, günümüzün çetin ekonomik rekabet ortamında, hak ettiğimiz konuma ulaşmamızda bu tür güç birlikleri büyük bir önem taşıyor” diye konuştu.

“Üniversite-Sanayi işbirliğine güzel bir örnek”

EÜ’nün “Dördüncü Nesil Üniversite” anlayışında Türkiye’deki ilk örnekler arasında yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Budak,  “Bugün ulaştığımız bu başarıda en temel etken; üstün çaba ve gayretimizi, evrensel bir yaklaşımla Üniversitemiz sınırlarının ötesine taşımamızdır. Bu çabalarımızı bundan sonra da yoğunlaştırarak devam ettireceğiz. Bugün, Ege İhracatçıları Birliği ile bir süredir devam eden işbirliğimizi daha da güçlendirecek bir adım daha atıyoruz. Hali hazırda 63 analizden onaylı ve akredite olan ARGEFAR, Ege İhracatçıları Birliği’ne bağlı 12 birlikten 7 tanesine üye ihracatçıların analiz taleplerinin karşılanmasına katkı sağlıyor. Bu işbirliği ile fayda ağımıza İhracatçılarımızın ihtiyaç duyduğu ARGE çalışmalarını da ekliyoruz. Üniversite-Sanayi işbirliğine güzel bir örnek teşkil eden bu projede yer almaktan gurur duyuyoruz. Protokolün, ihracatçılarımızla mevcut işbirliğimize süreklilik kazandırmasını diliyorum” diye konuştu.

Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Jak Eskinazi ise, “Bugün burada üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birini yapıyoruz Üniversite sanayi işbirliği, hem sanayinin hem de üniversitenin ülkemize daha faydalı işler yapmak için attığı bir adım. Biz daha önce de Ege Üniversitesi ile bazı protokoller yaptık. Rektörümüzün yeni adımları ile bu işbirliklerini daha ileriye götürüp, daha etkin halde uygulamaya başlayacağız. Bu protokol, hem sanayimize etkin laboratuvar hizmetleri alabilme hem de ürünlerini daha garantili halde piyasaya sürebilme şansı verecek. Ben, Ege Üniversitesine böyle bir protokole imza attığı için teşekkür ediyorum. Hem ihracatımıza hem de sanayimize faydalı olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir