“Sağlığa Dair Minder Sohbetleri: Sohbetin ve Minderin İle Gel”

Ezgi Güler – Naelil Maghfiroh

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde “40. Kültür, Sanat ve Spor Şenliği” kapsamında “Sağlığa Dair Minder Sohbetleri: Sohbetin ve Minderin İle Gel” etkinliği gerçekleştirildi. Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen etkinliğe Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Engin, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gülengül Mermer, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, “Sağlığa dair çok kirli bilgiler var. Minder sohbetlerinde, insanların ihtiyacı olan temalar konuşulup, doğruya ulaştırılıyor. Ben de fakülte dekanı olarak bu etkinliği destekliyorum” dedi.

Minder sohbetleri şenlikler kapsamında düzenlediğini söyleyen Hemşirelik Fakültesi  Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Esra Engin, “Bu proje; öğrencilerimizle bir konu, bir tema doğrultusunda konuşmayı, sohbet etmeyi, aslında bütün kampüsü birleştirmeyi hedefleyen bir proje. Daha çok konuşabilen, sesini duyurabilen, birlikte bir şeyler yapabilen bir kampüs oluşturmayı amaçlıyoruz. Öğretim elemanlarımız, personelimiz ve öğrencilerimiz bu minder sohbetlerine katılıyor. Çok keyifli sohbetlerimiz oldu şimdiye kadar. İlkini şubat ayında aşk ve sevgi üzerine yaptık. Genellikle her ayın ayrı bir konusu oluyor” diye konuştu.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir