8 Mart Dünya Kadınlar Gününde coşkulu kutlama

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde coşkulu kutlama

Ali İhsan Mimtaş 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu.

Prof. Dr. Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen törene; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör   Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, dekanlık ve başhekimlik üst yönetimi, akademisyenler ve hastane çalışanları  katıldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, kadına yönelik şiddet olaylarını kınayarak ‘‘ Kadını yere düşüren, onu aşağılayan ve istismar eden hiçbir toplum iflah olmaz. Kadın haklarının uygulanmasında ulaşılan seviye, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli unsurdur. Kadını haklarını ihlal eden toplum, gelişemez’’ dedi. 

‘‘ Kadınımız, kalkınma hamlemizin en önemli unsurudur ’’

Ege Üniversitesinde kadınlarla ilgili önemli ve nitelikli bilimsel çalışmalar yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Budak, ‘‘ Bu çalışmalar, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı tarafından yürütülmektedir. Türk Milleti’nin varlık mücadelesinde kadınlarımız her zaman en ön safta yer almıştır. Tarihimizin her safhasında kadın kahramanlarımız var. Türk kadını, mesele vatan olduğu her durumda tıpkı Çanakkale’de ve İstiklal Harbi ‘nde olduğu gibi hiç bir fedakarlıktan kaçınmadı. Söz gelimi Nene Hatun gencecik bir anneydi. Düşmanın vatan topraklarına girdiğini öğrenince hiç tereddüt etmedi. 3 aylık çocuğunu geride bırakarak, ‘ Evladım anasız yaşayabilir, ama vatansız yaşayamaz ’ diyerek direnişe katıldı. Bugün de anamız, eşimiz, bacımız ve kızımız aynı heyacanı ve ruhu taşıyor. Bu özellikleriyle beşeri hayatın her sahasında bilgi ve değer üreten kadınımız kalkınma hamlemizin en önemli unsurudur ’’ şeklinde konuştu.

Türk kadının ülkenin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde destansı bir misyon üstlendiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, ‘‘ Kadınlarımız pek çok Avrupa ülkesinden çok daha önce siyasi haklarını kazanmışlardır. Bundan sonraki süreçte demokrasimizin gelişmesinde en etkin rolü hiç şüphesiz kadınlarımız oynayacaklar’’ diye konuştu.

Rektör Budak’ın konuşmasının ardından  Ege Üniversitesi personelinden oluşan EgePer Dans Grubu, Ege Zumba ve Latin dansında Gizem Coşkun ve Oğuz Taşderen’in gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Fuaye alanında açılan ve kadın çalışanların eserlerinden oluşan resim, fotoğraf ve heykel sergisi de beğeni topladı.

 

   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir