Ege’de “24 Haziran Seçimine Doğru Ekonomik Gelişmelerin Bankacılık Sektörü Bakış Açısıyla Değerlendirilmesi” konferansı

Albayrak, “Yeni kuşağın tüketim alışkanlıkları ve beklentileri çok farklı”

İlkem Baydarlı-Hakan Gitmez-Utku Ulaş Erdoğan

İZMİR(Ege Ajans) – Ege Üniversitesi Ege Stratejik Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından “24 Haziran Seçimine Doğru Ekonomik Gelişmelerin Bankacılık Sektörü Bakış Açısıyla Değerlendirilmesi” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansı, Ege Finans Derneği Kurucu Üyesi ve Banka Yöneticisi Cem Albayrak verdi.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe Ege Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aydanur Gacener Atış, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 Konferansın açılışında konuşan Ege Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aydanur Gacener Atış, ülkemizdeki ekonomik sorunlarından ve beklentilerinden bahsetti.

Konferansta Ege Finans Derneği Kurucu Üyesi Cem Albayrak, finansal piyasaların temel aktörlerinden biri olan bankacılık sektörünü, son dönem ekonomideki durumun bankacılık sektörünü nasıl etkilediğini ve bu etkileşimin ekonomiye nasıl yansıdığından bahsetti. Ayrıca son dönemde ekonomiye damgasını vuran Sanayi (Endüstri) 4.0 konusunun bankacılık sektörüne yansımalarına ve uygulama alanlarına da değindi.

Cem Albayrak, “Artık yeni kuşağa Z kuşağı deniliyor. Bu kuşağın önceki kuşaklara oranla çok daha farklı tüketim alışkanlıkları ve beklentileri var. Z kuşağı eskisi gibi 2 odalı ev sahibi olma isteği yerine; yazlığım da olsun, evimin önünde arabam da olsun gibi daha lüks beklentileri için de olan bir kuşak. Tüketim alışkanlığının ülkemizin ekonomisine getirdiği etki farklılaştı. Son 15 yıl içinde Türkiye’ye ciddi oranda yabancı sermaye akışı oldu. Bunun en temel faktörü son 10 yılda Türkiye ekonomisinin büyümesi. Bir diğer nedeni ise Türkiye’nin ciddi oranda genç nüfusa sahip olması. Bu genç nüfus, bahsettiğimiz gibi tüketim alışkanlıklarının değiştiği Z kuşağı. Bu kuşak Türkiye için de geniş pazar oluşturmakta. Yabancı sermayeler ise bu durumu kendi taraflarına çekebilmek adına Avrupa’daki ülkeler içerisinden ülkemizi tercih etmektedir. Birçok büyük uluslararası şirketler ülkemizde bu yüzden yeni şubeler açmaktadır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir