Ege’de “XI. Meslek Yüksekokulları Proje Yarışması Sergisi ve Final Değerlendirilmesi” yapıldı

Egeli genç mucitler, projelerini halka ve sanayicilere tanıttılar

 Sümeyye Akdağ- Mehmet Şakir Saraç

  İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “XI. Meslek Yüksekokulları Proje Yarışması Sergisi ve Final Değerlendirilmesi” yapıldı. Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisi’nde yapılan etkinliğe Ege Üniversitesi rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Şemsi Yazıcı, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Projedeki amaçlarına değinen Ege Meslek Yüksekokulu Proje Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Engin, “Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu olarak proje yarışmamızın bu yıl 11’incisi düzenleniyor. Amacımız öğrencilerin sistem tasarımı ya da bitirme projesi derslerindeki projelerini halka ve sanayicilere açmaktır. Bugün projelerin tanıtımını yapmak için buradayız. Bu sayede öğrenciler kendi düşüncelerini ifade edebiliyorlar. Öğrencilerin yarışmaya katılabilmeleri için mutlaka bitmiş bir proje, çalışan bir proje yapmış olmaları gerekiyor. Eğer çok güzel bir fikir var ve ekonomik sebeplerle katılamadı ise onları özel ödüller kategorisinde değerlendiriyoruz” diye konuştu.

 “ Fikrin Varsa Projeni Yap”

  Bu yarışma sergisi sayesinde öğrenci projelerinin halka ve sanayiciye tanıtıldığını söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Engin, “Beğenilen projeler üzerinden benzer projelerin geliştirilmesi isteğinde bulunuyorlar. Bu şekilde proje geliştiricileri ile anlaşmalar yapıyorlar. Belirli bir maliyete bu fikri bana verir misin gibi taleplerde olabiliyor. Son yıllarda ürün haline gelen birkaç projemiz oldu şimdi mesela veteriner ameliyat masası projesi satılma aşamasında. Güvenlik ile ilgili projelerde var. Askerler bu projeleri eğitim amaçlı olarak kendi tesislerinde geliştirip kullanıyorlar. Bizim isteğimiz öğrenciler bir fikirleri varsa projeleri ile bu tür etkinliklere katılsınlar. Maharet ve cesaretlerini gösterip fikirlerini sergilesinler. Akıllarında bir düşünce veya fikir varsa bu orada kalmasın. Mutlaka uygulamaya geçirsinler. Böylece projelerine destek bulabilirler” dedi.

Yarışmanın içeriği ile ilgili bilgi veren  Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Engin, “İlk üç sırada yer almak için mutlaka çalışır durumda bir proje olması gerekiyor. Bu yarışmayı ilk üç yıl Ege Meslek Yüksekokulu olarak düzenledik. İki yılda Ege Üniversitesi’nin bütün Meslek Yüksekokullarını dahil ettik. Yarışmanın 5’incisinde ise yarışmayı tüm Ege Bölgesine açtık. Bu yıl sadece bir okul dışarıdan geldi. Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu katıldı. Diğer meslek yüksekokullarında şua    n bir dönüşüm var ve bu nedenle katılımlarda zor oluyor fakat onlarında gelecek yıllarda katılacaklarını ümit ediyoruz. İki yıl önce 11 meslek yüksekokuluna kadar ulaşmıştık” diye konuştu.

“Meslek Yüksekokulları Proje Yarışması”, yaratıcı düşünceye sahip öğrencilerin yenilikçi projelerini ekonomik bir değere dönüştürmelerine katkıda bulunmak ve farklı programlarda öğrenim gören öğrencilerin birlikte çalışarak ürün geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir